PC-krasj med vertikale Video Bars

April 5 by admin

PC-krasj er vanligvis ikke noe å være bekymret, bortsett fra det potensielle tapet av noe arbeid som du kanskje ikke har lagret på forhånd. Hvis imidlertid vertikale linjer og striper på skjermen før en krasj, det indikerer vanligvis et mer alvorlig problem som lurer inni systemet. I noen tilfeller kan en litt forsiktig rengjøring løse problemet, mens andre problemer krever fullstendig utskifting av maskinvarekomponenter.

overoppheting

De interne komponentene i datamaskinen hele produserer varme under drift. En av de verste lovbrytere av denne varmeutvikling er grafikkortet. Hvis datamaskinen ikke har tilstrekkelig kjøleevne, kan denne varmen bygge opp og forårsake driftsproblemer. Spesielt kan grafikkortet begynner å mislykkes på grunn av overskuddsvarmen, forårsaker vertikale linjer på skjermen. Venstre ukontrollert, kan datamaskinen oppleve økt krasjer som varmen skader andre interne komponenter.

grundig rengjøring

Den beste måten å forhindre overoppheting er å sikre datamaskinen eller laptop har tilstrekkelig ventilasjon og kjøling evner. Hold alle luftventiler ren og avblokkert å oppmuntre til riktig luftstrøm, og regelmessig rengjøre interne fans av systemet for å hindre skitt, hår og lo fra å samle inn og hindre riktig drift. Åpning din bærbare kan ugyldiggjøre garantien, men så sjekk bruksanvisningen før du fortsetter.

Sviktende grafikkort

I noen tilfeller kan grafikkortet i seg selv være sviktende. Når dette skjer, kan merkelige linjer og gjenstander vises på skjermen, og maskinen kan krasje. Grafikkort mislykkes på grunn av produsenten defekt, bli utsatt for ekstreme temperaturer eller kortslutning. Desktop computer grafikkort krever bare en enkel swap av kortet inne i tårnet, men mange bærbare grafikkbrikker er integrert i hovedkortet og kreve en fullstendig utskifting av hele styret å korrigere.

sviktende Hovedkort

Uvanlig vertikale linjer på skjermen og hyppige krasj kan også være tegn på en sviktende hovedkort. Hovedkortet i maskinen fungerer som nervesenteret for alle andre komponenter, og hvis dette brettet lider skade fra overspenning eller kortslutning, kan den ikke kommunisere ordentlig med komponentene. Dette resulterer ofte i uberegnelig oppførsel, for eksempel merkelige bilder på skjermen, økte krasjer og manglende evne til å starte opp. Diagnostisering hovedkort krever ofte eliminere alle andre muligheter først, for eksempel erstatte grafikkortet og skjermen.

Related Articles