Prosessor Fordeler Quad-Core

May 22 by admin

Quad-core prosessorer er datamaskinen CPUer (Central Processing enheter) som består av en enkelt fysisk enhet delt inn i fire separate prosessorer. Quad-core prosessorer har noen viktige fordeler som vil være merkbar for avanserte brukere, men for den gjennomsnittlige PC-bruker, kan fordelene med en quad-core prosessor ikke være merkbar.

intense Applications

Applikasjoner som krever store mengder rå prosesseringskraft få størst utbytte av en quad-core prosessor, som video og lyd redigering og spesielt konvertering og komprimering av lyd- og videofiler, for eksempel rippe dem fra DVDer og CDer. Brukere av databaseapplikasjoner som customer relationship management vil også se økt hastighet.

multitasking

En annen viktig fordel med quad-core prosessorer som trolig vil bli lagt merke til av den gjennomsnittlige brukeren er at hastigheten på multitasking. Når en enkeltkjerneprosessor kjører flere programmer samtidig, blir det bremser ned. Med en quad-core, kan hver kjerne tilordnes et annet program, så selv ganske intense programmer kan kjøres samtidig uten mye oppbremsing.

Makt og Heat

Nyere prosessorer med quad-core teknologi bruk 45nm konstruksjon arkitektur, en mindre teknologi (60nm og 90nm var tidligere standarder) som bruker mindre strøm og skaper mindre varme. Også emballasje fire prosessorer i én enkelt enhet krever mindre samlet strøm enn hvis alle fire prosessorer var separate single-core prosessorer.

Langvarig bruk

Et av de største problemene med teknologi, og spesielt datamaskiner, er at komponentene blir foreldet meget raskt. Quad-core prosessorer er karakteristiske ved at det ikke er mange eksisterende programmer som fra 2009 som riktig kan utnytte dem. I hovedsak er det prosessorteknologi i forkant av programvarens mulighet til å bruke dem, så quad-core prosessorer vil trolig være nyttig og kunne kjøre programmer effektivitet i flere år før de blir foreldet.

betraktninger

Til tross for sine fordeler, har quad-core prosessorer fått mye skepsis fra forbrukerne, siden deres fordeler er bare lagt merke til i noen få tilfeller. Mange anser dual-core prosessorer for å være et billigere alternativ til quad-core, noe som gir liten eller ingen merkbar nedgang i ytelse. Andre mener at når programmer og spill er produsert som kan utnytte flere kjerner, vil det være prosessorer med mer enn fire kjerner tilgjengelig på markedet.

Related Articles