Typisk CPU Speed

October 3 by admin

Typisk CPU Speed


To hovedmålenheter har blitt brukt for å bestemme hastigheten til en sentral behandlingsenhet. Ettersom teknologien økte, ble man etter hvert fases ut. Typisk CPU-hastighet har økt jevnt over tid.

Instruksjoner per sekund

Den opprinnelige måling for prosessorhastigheten var instruksjoner per sekund (IPS). Dette er hvor mye tid en spesifikk instruksjon tok for en CPU for å beregne. Tidlig prosessorer fra 70- og 80-tallet vanligvis varierte fra 0,1 til 1,0 IPS.

klokkefrekvenser

Den andre måten å måle CPU-hastighet er klokkefrekvensen. Klokkesykler pr sekund blir vanligvis målt i hertz (Hz). Frekvens avviker fra IPS i at en enkelt instruksjon kan ta flere klokkesykluser å utføre og ulike instruksjoner kan kreve et annet antall klokkesykluser. Mangelen på standardisering førte IPS skal fases ut til fordel for Hz for måling typisk CPU-hastighet.

Hastighet

Moderne prosessorer er typisk i 2,0 GHz (gigahertz) til 3,0 GHz-båndet. Noen prosessorer har strømsparingsfunksjoner som faller hastigheten under 2 GHz i perioder med lite bruk. Flere high-end prosessorer forlenge høyere enn 3 GHz, som Intels Core i7-980 X Extreme Edition, vurdert til 3,33 GHz med turbo øker opp til 3,6 GHz i perioder med høyt forbruk.

Related Articles