1970 skriftstiler

1970 skriftstiler


I 1970 var den æra av disco. Skriftstiler som tiåret reflektert lekenhet og begeistring av ganger, sports enorme pyntebokstaver eller andre bisarre vedheng. Mange av skjermskrifter utviklet for bruk på plakater eller albumcovere var tykk avrundede bokstaver eller uvanlige former. Men på 1970-tallet ble det også debut av mange geometriske skrifter som ofte ble brukt i reklame og magasiner på grunn av sin lesbarhet.

Avant Garde

I 1970, designere Herb Lubalin og Tom Carnase utformet skrift Avant Garde Gothic. Basert på geometriske former, ble Avant Garde designere sterkt påvirket av den tyske Bauhaus minimalistiske stiler av 1920-tallet. Avant Garde er designet for å brukes til overskrifter og opprinnelig inkludert alternative bokstaver og ligaturer. En forkortet versjon av skriften ble opprettet i 1974 av Ed Benguit og i 1977 André Gürtler, Erich Gschwind og Christian Mengel opprettet skrå former for skriften. Avant Garde har en høy x-høyde, noe som gjør at det virker større enn andre skrifter samme størrelse, og er ren og enkel å lese.

Bookman

Den Bookman skrift dateres tilbake til 1860-tallet, da den ble designet av Alexander Phemister. Etter smektende, ble det populært igjen i 1970, først og fremst fordi det hadde et bredt spekter av uttrykks swash tegn som passer stemningen av 1970-tallet. Men gjorde en komplett skriftfamilie finnes ikke for det, som begrenset bruken til overskrifter eller dekorative bokstaver. I 1975, Ed Benguit redesignet skriften. Han redrew bokstavene, heve x-høyde for å gjøre skriften mer leselig. Og han skapte fire vekter for familien, inkludert ekte kursiv, som tillot Bookman som skal brukes for tekst og overskrifter. Benguit også utviklet alternative bokstavformer og pyntebokstaver for Bookman å legge til sin kunstneriske teft.

Lubalin Graph

Lubalin Graf ble oppkalt etter sin designer, Herb Lubalin, som fulgte opp suksessen med Avant Garde ved å opprette denne serif font. Lubalin Graf er en skive serif skrifttype som har tykk firkantede seriffer. Som Avant Garde, er Lubalin Graph en geometrisk skrift og ble opprinnelig designet for å være en overskrift font. Slag av bokstavene er alle samme vekt, noe som gir skriften en samlet åpent utseende mens seriffer foreslår stabilitet. Lubalinn Graf er en svært lesbar skrift. I 1992 ble det Lubalin Graph skrifttypefamilie forlenget med Helga Jorgenson og Sigrid Engelmann, som skapte kondensert vekter av skriften. De har også lagt kapitéler og gammel stil tall, som er tall som sitter delvis under grunnlinjen.

groovy Fonts

Mange av de psykedeliske skrifter på slutten av 1960-tallet, for eksempel Keep on Truckin 'og bellbottom, fortsatte å holde over i begynnelsen av 1970-tallet. Disse skriftene inneholdt store, tunge seriffer, ofte uvanlig form. I 1976 ble Candice designet i 1976 av Alan Meeks. Candice var en tung skjermskriften som kjennetegnet store pyntebokstaver på sin store bokstaver, men hadde et fornuftig sett med små bokstaver. Som tiåret utviklet seg, vise skriftstiler flyttet bort fra tunge seriffer og mot geometriske former, mye som de skrifter gjorde. Umbra, en tredimensjonal geometrisk sans serif skrift designet i 1935 av R. Hunter Middleton, ble populært igjen på 1970-tallet. Disco fonter flor: noen som så ut som krom bokstavene mens andre så ut som flere parallelle linjer som gjorde opp brev former. Mange disco skrifter så tredimensjonalt.