1990 Mac datamodeller

1990 Mac datamodeller


Apple Macintosh linjen av datamaskiner begynte i California tilbake i 1976 med Apple I datamaskinen og utviklet seg til en kommersiell datamaskin i 1984. I dag er Mac en av de store merkene av datamaskiner som er tilgjengelige over hele verden. Gjennom 1990-årene, Mac var i stadig utvikling som den prøvde å holde tritt med PC-modeller som hadde blitt populært med den gjennomsnittlige forbruker.

Mac II

Mac II ble faktisk utviklet i 1987, men det var det store navnet i Mac-maskiner når 1990-tallet begynte. Denne datamaskinen var den første "modulære" alt-i-ett-designet datamaskin. Mac II hadde muligheten til to 800k diskettstasjoner og en 5,25 "harddisk. Mac II støttes 256 farger video, som var revolusjonerende siden 64-fargegrafikk var toppen av linjen før denne modellen.

Mac II var den første Apple-maskinen som brukeren kan slå seg på med en knapp på tastaturet.

Mac Classic

Macintosh Classic ble lansert sent i 1990 og tilbys forbrukerne mulighet til å kjøpe en Macintosh-maskin for mindre enn $ 1000 for første gang. Mens datamaskinen hadde 1MB RAM, 40 MB harddisk minne og spor som er tillatt for enkle oppgraderinger og utvidelser uten å ta ut hovedkortet, maskinen var fortsatt litt bak ganger.

Datamaskinen var en 8MHz, som viste seg å være for treg for de hverdagslige forventninger til det offentlige på dette punktet i personlig datamaskin historie. Det var den siste Macintosh å bruke 8MHz processing unit.

Powerbook

I 1991 kontrakt Apple med Sony for å produsere hovedkort for sin første bærbare Mac. Powerbook var populær blant forbrukerne til tross for en prislapp på $ 2.500. Datamaskinen var relativt treg i forhold til konkurransen av dagen, og det gjorde ikke har en intern diskettstasjon. Det også omtalt en monokrom skjerm og en 16 MHz prosessor. I løpet av de årene denne linjen av datamaskiner ville utvikle seg til en av de mest teknologisk avanserte bærbare modeller på markedet.

Mac-TV

Macintosh-TV ble lansert i oktober 1994 og fikk raskt oppmerksomhet som den første datamaskinen for å integrere TV og databehandling. Dette all-black Mac hadde en NTSC skjermkort som tillot brukeren å bytte frem og tilbake fra et dataprogram til deres favoritt TV-show med et klikk på en knapp. Datamaskinen kan også ta stillbilder av hva brukeren ser på og lagre bildet som en bildefil.

Mac TV-benk aldri vunnet popularitet og ble bare solgt i et par hundre butikker. Det hadde begrenset utvidelsesmuligheter og ikke tillate brukeren å se på TV i ett vindu mens du arbeider i et annet, noe som gjør nyheten slites av fort. Det døde som et forbrukerprodukt i mindre enn ett år.

iMac

Den første av den revolusjonerende iMac-serien rullet av samlebåndet i 1998. Dette helt annen jakt datamaskin var en alt-i-ett-enhet i lyse "Bondi Blue" som hadde ingen egen skjerm, ingen unødvendige ledninger og ingen eksterne harddisker som trengs. IMac ble bygget for den nye alder av Internett bruk og inkludert en 233 MHz prosessor, 32 MB RAM, 4 GB harddisk og CD-ROM i standardpakken.

Denne linjen av datamaskiner er fortsatt selges i dag som en av de hotteste elementene i Apple arsenal.