3D-modellering Øvelser

Mange av de mest populære filmene i senere år ble opprettet ved hjelp av 3D-modeller, som var mange TV-programmer og videospill. Ferdighetene til en god 3D-modeler er i høy etterspørsel. Men for å få en jobb i denne bransjen må du finpusse disse ferdighetene. På grunn av spesialisering som er vanlig når lage datagenererte videoer, er det mange forskjellige aspekter i prosessen. Men det er tre overordnede ferdigheter du bør mestre.

Bruke verktøyene

De fleste 3D-modelleringsprogrammer bruker i utgangspunktet samme sett av verktøy, selv om de av og til bruke et annet navn for dem. Dette betyr at det er visse grunnleggende verktøy og funksjoner som du trenger å vite hvordan du skal bruke, slik Extrude, Bevel (eller fas), flislegging (eller linje), Flytt og Bridge. En teknikk som bruker disse verktøyene kalles "boks modellering." I denne tilnærmingen en enkel kube er lagt i visningen, og verktøyene som brukes til å utvide og endre ansiktene å produsere ønsket modell. Øv med disse verktøyene ved å bruke boksen modelleringsteknikk for å lage to stedene. Det første objektet skal være statisk, kanskje en bil eller hus. Den andre bør være en organisk modell, så som en hund eller et tre.

Opprette et Quality Mesh

Når du bruker verktøy til å lage en 3D-modell, har du visse kvalitetsmål som du må huske på. Du vil at modellene skal gjøres utelukkende av det som kalles "Quads." Dette er polygoner med nøyaktig fire sider. Og du ikke ønsker å ha noen streif punkter i mesh som ikke er avgjørende for modellen. Til slutt, vil du modellen å bruke minst mulig antall polygoner som er nødvendige for objektet eller figuren, ettersom høy polygon count 3D-modeller tar lengre tid å gjengi. Nøye undersøke modellene du opprettet i forrige avsnitt, og se hvor godt de oppfyller disse målene. Bestem deg for hvor du kunne ha gjort dem bedre.

Conception til Design

Før kan lages en 3D-modell av et tegn eller et objekt, tegnet den er basert på har trolig allerede blitt beskrevet med ord eller tegninger. En viktig del av å skape en 3D-modell er riktig å tolke hva forfatteren eller regissøren har i tankene for karakteren, basert på manuset eller storyboard. Samtidig, må du ta hensyn til hva som kan og ikke kan gjøres.

Av denne grunn, må du øve konvertere script ideer til en gjennomførbar modell. En god måte å gjøre dette på er å ta et skript beskrivelse av en allerede opprettet karakter og se hvor nær den modellen du kommer opp med er til den opprinnelige oppfatning, samt hvordan det skiller seg. Forskjeller er ikke nødvendigvis galt, så lenge de oppfyller kravene til figuren.