3D Studio Max Terreng Tutorial

3D Studio Max, også kjent som 3ds Max, er et program som brukes for å utforme tredimensjonale virtuelle gjenstander av mange typer, inkludert terreng. 3ds Max byr på mange muligheter for å lage terreng. Et grunnleggende en er å deformere et plan med en høyde kart. En høyde på kartet er en bildefil som har fargen (eller svart og hvit) verdier 3ds Max konverterer til heving data: hvitere nyanser representerer høyereliggende områder; mørkere nyanser, lavere.

Få eller Lag en høyde kart

Høyde kartene er ganske lett å komme med, som omtrent alle bildefiler har forskjellige fargeverdier, noe som gjør bildet et kart høyde. Men hvis du vil ha en ekte høyde kartet, se etter noe som har et element av tilfeldighet og et mønster på samme tid. En JPEG bilde av skyer er et perfekt eksempel på et slikt bilde. Velg bilder med pent strukturert, myke cumulusskyer. Se Resources for ulike høydekartmaskin.

Lag terrengoverflaten

Når du har en bildefil av en himmel full av skyer, begynne å lage en virtuell overflate for å kartlegge filen til. Åpne 3ds Max og lage en enkel plan. Flyet etableringen verktøyet er under menyen "Create" og undermenyen "Standard Primitives."

Klikk og dra over nettet for å definere den første flyet, men deretter endre parameterne i 3ds Max Kontrollpanel å ha 100-by-100 enheter, og de samme dimensjonene for segmentene. Denne størrelsen er stor nok til å gi noen realistiske detaljer til terreng, mens ikke så stor som å knuse din CPU - terreng staking kan være svært ressurskrevende i form av datakraft.

Legg en Modifier

Legg en endrings til flyet for å fortelle 3ds Max som du vil flyet til å holde terreng. Modifikatorer endre noen aspekter av virtuelle objekter. Velg flyet, velg deretter "innstillingar" modifier fra Kontrollpanel rullegardinlisten. Klikk på "Bitmap" -knappen (som forveksling viser "Ingen" på ansiktet sitt). Naviger til og laste opp din skyhøyde kartet.

Ingen terreng vil vise ennå, fordi du ikke har konfigurert kartet. Gjøre det nå ved å øke "Strength" slider til hvor som helst over "1." Du vil umiddelbart begynne å se støt - virtuelle fjell og daler - bearbeiding på flyet.

Deformere terreng manuelt

Terrenget kan nå trenger noen manuell tweaking. Programmet gjør tweaking lett gjennom sine "Paint Deformasjon" kontroller. Tilgang til disse kontrollene ved først å legge en "Edit Poly" modifier til flyet objekt, så se etter modifier er "Paint Deformasjon" overskriften i Kontrollpanel.

Trykk på "Push / Pull" knappen for å vise et terreng pensel som du kan bruke til å redusere støt eller høyne daler. Dra penselen over terrenget for å reise noen humper, og trykk "Alt" og dra igjen for å senke støt. Angi styrken på børsten med "Push / Pull Value" slider, som ligger under "Paint Deformasjon" overskriften.

Utforsk Parametere

Du vet nå en enkel prosedyre for å lage realistiske terreng. Men ta deg tid til å utforske de andre parameterne for "innstillingar" og "Edit Poly" modifikatorer. Dette vil la deg skreddersy virtuelle terreng som passer dine behov.