7200 Vs. 5400 RPM harddisker

7200 Vs. 5400 RPM harddisker


"RPM" står for "omdreininger per minutt." Det refererer til hvor fort en mekanisk harddisk interne platene spinner. Mens raskere er vanligvis bedre i dette tilfellet, er det gode grunner til å velge en 5400 rpm.

Drive Strøm

Dette tregere spinning stasjonen er populær i bærbare datamaskiner fordi raskere tallerken rotasjon krever mer strøm. Fordi bærbare kjører på batteristrøm når den ikke er koblet til et strømuttak, en tregere spinning stasjonen vanligvis lar deg bruke den bærbare datamaskinen for en lengre periode før batteriet avløp.

Bråk

En langsommere spinning stasjonen er også en roligere kjøring, selv om nyere lavere støy 7200 stasjoner kan tilnærme støynivået fra sine tregere fettere.

vibrasjon

En raskere kjøring skaper også mer vibrasjon. Dette kan løsne system skruer over tid, og høyere vibrasjon kan ha en negativ effekt på ytelse, spesielt med mekaniske SATA-disker.

Varme

En høyere flyt av elektrisitet fører til mer varme, så en 7200 RPM-stasjon vil føre til høyere system temperaturer. Denne effekten kan reduseres med riktig fan installasjon og luftstrøm ledelse.

Koste

En 7200 RPM harddisken inneholder mer kompleks krets enn en sammenlignbar 5400 disken, slik at raskere spinning stasjonen vil være litt dyrere. Forskjellen er liten for den enkelte bruker, men kan være betydelig hvis du kjøper mye for en bedrift.