8800 GTS 320 Vs. 8800 GTS 512

Når du ønsker å kjøpe eller oppgradere datamaskinen din, er en felles spørsmålet "hva slags skjermkort trenger jeg?" Ofte er det et valg mellom to eller flere skjermkort av samme merke og linje, men med små forskjeller i navnet, for eksempel når du velger mellom Nvidia GeForce 8800 GTS 320 og 8800 GTS 512.

Grunnleggende

Et skjermkort eller grafikkort, er et stykke utvidelse maskinvare for et datasystem med jobben med å lage og sende bilder til en skjerm. Men de fleste moderne, lavbudsjetts, datasystemer komme med bildegenererings maskinvare bygget direkte inn i hovedkortet, kjent som en innebygd eller integrert grafikkontroller.

Hvis den gjennomsnittlige databruk inkluderer bare e-post, tekstbehandling og Internett-bruk deretter en integrert grafikksystemet kan være alt du trenger. Hvis din bruk inkluderer dataspill med 3-D grafikk eller bilderedigering med et produkt som Adobe Photoshop da forstå hvordan skjermkort fungerer og forskjellene mellom kortene vil hjelpe deg å velge den beste for dine behov

Skjermkort Components

Moderne skjermkort er i hovedsak består av tre hovedkomponenter på et kretskort: grafikkprosessor (GPU), video BIOS, og skjermminne.

GPU

GPU er lik til den sentrale behandlingsenhet (CPU) i hovedkortet, men er tilegnet behandling av video til skjermen. GPU varierer i hastighet fra kort til kort. En høyere hastighet gjør at skjermkortet til å oversette dataene til et synlig bilde på en raskere hastighet.

video BIOS

video BIOS (Basic Input / Output System) eller firmware er programmering som forteller skjermkortet hvordan å fungere, mye på samme måte som programvare forteller datamaskinen hvordan den skal fungere.

video~~POS=TRUNC

Videominnet eller VRAM ligner på datamaskinens vanlige RAM, men dedikert til lagring av informasjon blir behandlet av GPU. Videominne lagrer også informasjon om hvor og i hvilken dybde konkrete grafikk skal vises på skjermen. Selvfølgelig, jo mer videoen minnekortet ditt har mer informasjon lagres, noe som åpner for flere kunstferdig detaljerte bilder som skal gjengis.

Det er en annen viktig statistikk når undersøke videominne, og det er minnet grensesnitt bitrate. Minnet grensesnittet er hastigheten som minnet kan samhandle med de andre komponentene i skjermkortet og datamaskinen.

Sammenligning Skjermkort

Nvidia GeForce 8-serien har sju separate varianter på samme generelle skjermkortet: Ultra, GTX, GTS 320, GTS 640, GTS 512, GT og GS. Den primære forskjellen mellom hvert kort er hastigheten på prosessoren og mengden skjermminne tilgjengelig. Den 8800 GTS 320 betegner at kortet har 320 MB minne, mens 8800 GTS 512 kommer med 512MB.

GTS 320 har en noe høyere hukommelsegrensesnitt hastighet på 320 biter i forhold til 512 er 256 biter, som opphever noen av de fordelen av å ha mer tilgjengelig minne. Men 512 er betydelig høyere GPU hastighet på 600Mhz gjør det et klart steg opp fra 320 i form av generelle ytelsen.