Adobe Lightroom Vs. Adobe Photoshop CS3

Adobe Photoshop CS3 gir grafiske redigeringsmuligheter, inkludert avanserte spesialeffekter verktøy, for å gjøre endringer i web eller skrive ut bilder. Adobe Lightroom programvare, derimot, fungerer først og fremst som en organisering, sortering og kategorisering verktøy med begrensede grafiske redigeringsmuligheter. Photoshop appellerer til profesjonelle grafikere som ønsker avanserte redigerings og designverktøy, mens Lightroom appellerer til fotografer som trenger å behandle store grupper av bilder for print, web og lysbildeserier.

Historie

Adobe Photoshop-programvare gjort sin debut i 1990. Med innføringen av lagene, Photoshop fikk raskt popularitet blant grafiske designere. Hver nye versjonen tilbyr flere og bedre verktøy, som gjør det svært attraktivt både kunstnere og fotografer.

Adobe Lightroom-programvare ble tilgjengelig i 2007 for å svare på behovet for styring og behandling av store mengder digitale bilder. Omdøpt Adobe Photoshop Lightroom, programvaren tilbyr nå flere redigeringsverktøy sammen med forbedrede bildesamlingen gjennomgang og organisasjonsfunksjoner.

Egenskaper

Begge pakkene har redigeringsmuligheter for eksempel justere farge, lysstyrke, kontrast og skarphet. Men Photoshop kan du bruke et unikt lag arbeidsflyt for å legge til spesialeffekter. Hvert program kan du åpne bilder direkte fra ditt digitale kamera og begynne å redigere dem. Mens Photoshop lar deg redigere ett bilde om gangen, hjelper Lightroom du importere store mengder av bilder du kan da vise, organisere og redigere for å forberede seg på trykk, web eller lysbildeserier.

fordeler

Photoshops avanserte redigeringsteknikker gi deg flere muligheter til å være kreativ og gjøre bildene dine bilde-perfekt. Men hvis du trenger for å organisere store antall bilder, sparer Lightroom du tid og krefter ved batch import, prosessering og redigering av en hel gruppe med bilder på en gang. Lightroom automatiserer da prosessen med å klargjøre bildene for print, web eller lysbildeserier, sparer deg timer med tid på å forberede hvert bilde individuelt.

betraktninger

Den største forskjellen mellom de to programvarepakker ligger i deres evne til å håndtere store mengder bilder og deres evne til å bruke avanserte redigeringsteknikker. Fotografer som trenger å importere, behandle, administrere og vise frem store grupper av bilder finner Lightroom en flott løsning. Hvis du bare trenger å arbeide på et par bilder på en gang, og ønsker alle redigering teknikker og spesialeffekter du kan finne, gjør Photoshop triks.

Misforståelse

Mange fotografer tror de må velge mellom enten Lightroom eller Photoshop. Men fotografer som tar massevis av bilder og trenger import, prosessering og organisere funksjonene i Lightroom også ønsker de avanserte redigeringsteknikker tilgjengelig i Photoshop. Mens noen av funksjonene er de samme i begge programmene, kan Photoshop og Lightroom arbeide hånd i hånd for å hjelpe fotografer importere, behandle, sortere og bruke avanserte redigeringsteknikker for å skape billedskjønne bilder for print eller web.