Adobe RGB Vs. sRGB

Adobe RGB og sRGB er to fargeområder til bruk i digital bilderedigering, visning og utskrift. Mens de gir tilsvarende fargeområder og alternativer, bruker de litt forskjellige farge spektrum og stigninger. Adobe RGB bruker et større spekter av farger, mens sRGB har et strammere spekteret, noe som gjør fargeoverganger glattere. Bestemme hvilken modus som skal brukes, avhenger av farge av bildet, nødvendige kompatibilitet og endelige visningsformål.

Grunnleggende

Den fargedybde i bruk av systemet hvor bildet vises begrenser antall farger i enten en Adobe RGB eller sRGB bilde. I denne forbindelse er de to områder har det samme antallet av tilgjengelige farger, mens ved bruk av litt forskjellige spektre. Adobe RGB har et bredere spekter enn sRGB, som betyr fargene inneholde mer variasjon i tone. Den mindre spekter av sRGB betyr fargene mer nært relatert til hverandre. Sett på en kontinuerlig fargespekter, gjør dette til sRGB bilder jevnere farge overgang.

Bruk

Adobe RGB er flere farger primært markere rike cyans og greener. Dette gir Adobe RGB plass en merkbar fordel i bilder som bruker disse Fargen varierer mye, og det gjør mindre forskjell på bilder som er avhengige mindre på disse fargene. Derimot, hvis et bilde bruker feiing, kontinuerlig fargeoverganger, blir de noe mer ensartet i sRGB fargerom, der gamut ikke strekker seg så langt.

Printing

Mens forskjellen mellom de to fargeområdene kan se uttales på en dataskjerm eller kameravisning skjerm, skrive ut kan redusere eller eliminere forskjellene. Skrivere har ofte et begrenset utvalg av farger tilgjengelig for print, og de kan ikke engang skrive ut hele spekteret tilgjengelig i et sRGB bilde, enn si større spekter av Adobe RGB-bilder. Referanse fargeprofilen for en bestemt skriver for informasjon om hvordan skriveren bruker farger.

online Skjerm

Internett gir en av de viktigste visningsmålene for digitale bilder, og dens begrensninger og standarder begrense de fleste bildeskapere til sRGB-fargerommet. Det store flertallet av bilder på Internett bruk sRGB, og mange nettlesere er ikke engang i stand til å vise Adobe RGB fulle fargespekteret.