Alternativer til Google Maps API

Alternativer til Google Maps API


En interaktiv nettside kart kan gi brukerne nyttig retninger og tillate dem å utforske verden akkurat fra ditt nettsted. Google åpner sin ekspansive kartet teknologi til verden gjennom sin Application Programming Interface. Du kan bruke Googles API for å lage kart-aktiverte websider eller utforske alternative karttjenester som er tilgjengelige på nettet.

Google Kart

Når du plasserer et Google-kart på nettstedet ditt, trenger du ikke å bekymre deg tegne grafikk eller finne ut lengde- og breddegrader. API som din nettside linker utfører disse oppgavene for deg. Alt du trenger å gjøre er å legge til en "div" container til HTML-dokumentet og passere noen parametere til Google Maps API. Google Map API har også muligheten til å vise statiske bilder i Street View. Dette er ikke-interaktive bilder av steder lik dem man ser i Googles nettbaserte Street View kart. Google belaster et gebyr hvis du viser mer enn 1000 unike bilder i Street View per dag.

Bing Maps

Bing, Microsofts søkemotor, har også en gratis API som du kan bruke til å vise kart på nettstedet ditt. Bruk REST-tjenester, AJAX og til og med Microsofts egen Silverlight kontroll for å få tilgang til API og trekke ut kartinformasjon fra sin database. Bing API gjør det også mulig å beregne reiseruter og vise dem, lage interaktive kart og bruke Bing geokoding tjeneste for å finne på kartet etter adresse. Bruk API for å lage veikart, kart med luftig utsikt og tradisjonelle kart som gjør det mulig for brukere å søke etter bestemte steder.

MapQuest

MapQuest, en av de tidlige pionerene innen online kartvisning teknologi, åpner sine tjenester til nettstedet eiere som trenger gode kart. Dens API lar deg legge kartene på websider, så vel som inne stasjonære og mobile applikasjoner. Hvis du ikke er en utvikler, eller du ikke ønsker å skrive kode, legge til et kart på nettstedet ditt ved å bygge kode som MapQuest genererer for deg. Omfattende hjelp dokumentasjon på MapQuest nettstedet hjelper deg å lære hvordan du kan lage din egen kode og bygge kart som fungerer på en rekke plattformer.

Ovi Maps

Yahoo! tilbyr ikke lenger et kart API, men det anbefaler å bruke API som Ovi Maps gir. Ovi Maps lar deg prøve ut sine kart API ved å klikke på "Try it" linken nederst på hjemmesiden. Dens API Lekeplass siden vises menyelementer som lar deg vise eksempler, konfigurere kartinnstillinger og vise API-kode. Bruk API for å generere kart som viser terrenget, utsikten fra rommet og hybrider som viser begge typer informasjon. API-bruk er gratis hvis du avbestiller i Ovi Maps vilkår og betingelser.