AMD Socket 939 Vs. AM2

AMD lanserte Socket AM2 i mai 2006 mottok nesten universell ros fra databehandling samfunnet. Den Socket AM2 ble innført som en oppgradert versjon av den eldre socket 939 og inkluderte en rekke funksjoner som lovet økt ytelse. Ett marked nisje at AM2 ble allment vedtatt av var de overklokking entusiaster som presset denne CPU ytelsesnivåer godt over fabrikkspesifikasjonene pålitelig. Ser tilbake i løpet av de siste årene Socket AM2 bidratt til AMD posisjon som en solid produsent av kvalitets CPUer med en respektabel andel av markedet fortsatt bruker denne brikken.

Design

Selv om Socket AM2 er svært lik til kontakten 939, det gjør bruk av en beskyttende kilemekanisme for å hindre en Socket 939 prosessor fra å bli feilaktig innsatt i en Socket AM2 hovedkort. Den Socket AM2 oppnår dette ved hjelp av en fire hull pin blank ut på sokkelen med en modifisert mønster fra det som hadde vært tidligere ansatt på Socket 939. Socket 939 består av 939 pinner mens AM2 består av 940 pinner. En annen nyhet for Socket AM2 er endret design som heatsink festemekanismen mottatt. Plastmonteringsbrakett festes med fire skruer som gir mer langt stabilitet enn de to foregående brukes av Socket 939, spesielt når ikke-fabrikken kjølemekanismer blir brukt. I tillegg standard låsebrakett er endret for å gi ekstra stabilitet.

Tekniske spesifikasjoner

Den mest merkbare forskjellen mellom AMD 939 og Socket AM2 er type minne som kan brukes. Den Socket AM2 gir støtte for nyere DDR 2-minne, mens 939 kun støttet DDR 1. AM2 støtter 65W EE og 35W SFF EE X2s som er flere prosessorer i forhold til enkelt CPU at Socket 939 kunne tilby. Den single core Orleans som tilhører Athlon 64 var en av de første prosessorkjerner for å støtte AMD AM2.

Opptreden

Som socket AM2 støtter DDR 2-minne og ikke DDR 1, er det mye mer effektivt og utfører må raskere enn AMD socket 939. Flere maskinvare benchmarking anmeldelser har rapportert at sokkelen AM2 har en økt systemytelse så høyt som syv prosent over det levert av kontakten 939. på samme tid, på tross av det faktum at den AM2 har omtrent 20 prosent større minnebåndbredde enn 939 på grunn av sin DDR to støtte, ble mange programmer kjent for å ha kjørt på bare 2 prosent raskere.

adresserbart minne

En stor endring er at AMD socket AM2 tillater maksimalt 8 GB minne som skal behandles der 939 gir tilgjengelighet til maksimalt 4 GB RAM. Dette ble stadig viktigere med innføringen av Microsoft Windows Vista, og nå Windows 7 som det stadig økende behovet for mer RAM fortsetter.

den AM3

I februar 2009 AMD introduserte AM3 CPU til stort applaus. Mens både AM2 og AM3 fortsatt bli solgt på det tidspunktet denne artikkelen ble skrevet på slutten av livet for AM2 kommer som prisen for AM3 fortsetter å synke.