Apple postprogrammer

Apples OS X operativsystem kommer med sin egen e-programvare kjent som Mail. Men flere alternative e-lesing programmer finnes, tilbyr tilleggsfunksjoner samt varierende grensesnitt. Mange av disse programmene har en e-postklient som en del av en pakke med tjenester, inkludert web-surfing, kalender ledelse og internettsamfunnet verktøy som chat. Mens e-funksjonene av disse alternative programmer ofte overlapper hverandre, kan de være både svært nyttig for å utføre andre oppgaver i tillegg til e-post, eller rett og slett har et friskt grensesnitt for e-postgrunnleggende.

Thunderbird

Thunderbird er en åpen kildekode-postklient laget av Mozilla Messaging Corp, som er et søsterselskap av Mozilla Corp, skaperne av den populære Firefox nettleseren. Thunderbird tilbyr grunnleggende e-postfunksjoner som IMAP og POP støtte samtidig arbeider godt med et bredt utvalg av tilpassede add-ons. Add-ons er nedlastbare plug-ins som tilbyr spesifikke tilleggsfunksjoner; for eksempel "Send senere" add-on kan du skrive en e-post og planlegge levering for et bestemt tidspunkt i fremtiden. Thunderbird er gratis og støtter alle versjoner av Mac OS X.

Outlook: Mac

Microsofts Outlook: Mac er OS X versjon av e-postklient som vanligvis brukes i de fleste Windows-baserte bedriftsmiljøer. Med innebygd kalender, og Exchange-støtte for Outlook-servere, Outlook: er Mac populær blant Mac-brukere med Windows-baserte arbeidsgivere. Outlook: Mac er kommersiell programvare vanligvis kjøpt som en del av Microsoft Office 2011 programpakken. Tidligere versjoner av Mac: Kontor tilbudt en epost program kalt Entourage, som har blitt erstattet av Outlook i versjon 2011.

SeaMonkey

SeaMonkey er designet for å være en alt-i-ett Internett-program, med en e-postklient, HTML editor, nettleser, RSS-leser og IRC (chat) klient alt på samme sted. SeaMonkey er mest nyttig hvis du foretrekker å benytte flere formater av Internett-kommunikasjon samtidig eller hvis du utvikler Internett-innhold i HTML-format. SeaMonkey er gratis og tilbys også av Mozilla Corp.

Opera Mail

Opera Software Group er best kjent for Opera nettleser for Mac, og den nåværende versjonen av nettleseren inkluderer Opera Mail-programmet innebygd i den. Ved å bruke en nettleser som er slått sammen med en e-postklient, brukerne er i stand til å bruke funksjoner som kan dra nytte av begge; for eksempel, vil Operas innebygde søkefunksjonen vise søkeresultater fra Internett og e-postkonto på samme tid. Opera Mail er fri programvare, og kan ikke lastes ned separat fra Opera nettleser.