Årsaker til svikt i Western Digital Passport

Western Digital My Passport, en ekstern harddisk med kapasitet som spenner fra 500GB til 2TB, er ikke utsatt for noen spesiell form for skade som ikke er vanlig for andre eksterne harddisker. Consumer Search melder at stasjonen ikke har noen flere rapporter om skader eller feil enn andre merker eller modeller. Eventuelle feil er sannsynligvis forårsaket av de vanlige årsakene til at eksterne harddisker mislykkes.

mekanisk skade

WD Passport er en harddisk, ikke en solid state drive, noe som betyr at det er utsatt for eventuell mekanisk svikt. Hvis du noen gang har flyttet harddisken mens den var i gang, eller hvis den har falt av skrivebordet eller ut av vesken, er det en sjanse for at de mekaniske komponentene er skadet eller feiljustert. Hvis du hører en vanlig klikkelyd mens stasjonen er i gang, kan det tyde på mekaniske problemer; men mekaniske problemer ikke alltid føre til støy.

File Damage

Hvis du ikke får tilgang til harddisken eller filer, kan problemet være med Passport-filsystem. Hvis stasjonen ble fjernet fra datamaskinen uten å bli kastet ut, kan dette noen ganger føre til filen feil. Dette problemet noen ganger manifesterer med en Windows-feil indikerer at harddisken må formateres. Hvis du har backup av filene dine, kan du velge å formatere disken og starte friskt - men når My Passport er sikkerhetskopidisken, er dette en mindre praktisk løsning.

Strømbrudd

WD My Passport er drevet av datamaskinens USB-port, så hvis maskinen plutselig mister strømmen, eller hvis harddisken er koblet under bruk, kan det bli skadet. En plutselig tap av makt kan føre til korrupsjon, enten av enkeltfiler eller hele filsystemet. Hvis stasjonen ikke starte opp når koblet til datamaskinen, kan problemet bare med USB-kabel eller med USB-funksjonen til selve stasjonen.

Potensielle Recovery

Hvis harddisken din er slått på, kan du være i stand til å bruke filgjenoppretting programvare for å få noen av filene utenfor systemet. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste programvare leveres med ingen garanti for suksess. Ledig fil utvinning programmer du kan prøve inkludere Testdisk, Recuva og Undelete Plus. Du kan også prøve kommersielle løsninger eller sende harddisken til en data utvinning tjenesten dersom det er avgjørende at dataene gjenopprettes.