Asus Eee PC Netbook er viftestøy

Din Asus Eee PC Netbook inneholder en liten vifte som bidrar til å hindre overoppheting ved å sirkulere luften inne i laptop. Dette presser varmen som genereres av de interne komponentene ut gjennom bærbare luftdyser, holde temperaturen lav. Uvanlig viftestøy kan indikere et problem som kan gjøre din Eee utsatt for overoppheting og eventuell skade. Imidlertid er ikke alle viftestøy nødvendigvis føre til alarm, som noen ganger et enkelt problem kan også produsere en støy.

normal Noises

Under normal drift skal Eee fan avgir en myk surring eller summende lyd når den spinner. En høyere nynne eller surrer er ikke nødvendigvis en indikasjon på et problem, som din fan endrer hastigheten å matche mengden varme tilstede. Jo mer varme, spinner raskere viften. Når Eee varme er ventilert, slår fan av for å spare strøm og slås på igjen når det trengs.

problem Noises

Generelt sett, jo mer plagsom støy slippes ut av din fan, jo mer sannsynlig er det betyr et problem. Klikker eller høy-pitched hyler er begge klassifisert som "dårlige" lyder for en fan, da dette kan indikere forestående svikt. En skitten fan kan avgi en merkelig lyd; med en fuktig klut til å rengjøre komponent kan løse dette problemet.

Løsning

Når merkelige lyder oppstår, kan du bruke en boks med komprimert luft for å rengjøre viften og lufteventiler for å oppmuntre til riktig luftstrøm. Sjekk fan tilkoblinger, samt de nærliggende kabler og ledninger, for å verifisere ingenting er løs og vibrerende som kjører viften. Hvis støyen vedvarer, må viften så snart som mulig. En støyende vifte er en vifte som kan svikte når som helst, slik at din Eee utsatt for overoppheting.

fan Care

Rengjør viften, kjøleribbe og luftventiler på jevnlig basis som en del av generell datamaskin vedlikehold for å sikre effektiv luftstrøm. Plasser Netbook på et hardt underlag når du bruker den; unngå å plassere den på myke underlag som tepper, som kan føre til at åpningene bli blokkert, hindrer kjøligere luft fra å komme inn den bærbare datamaskinen og fangst varmen inne.