ATX strømforsyning kontakten Spesifikasjoner

ATX strømforsyning kontakten Spesifikasjoner


Strømforsyningen blir ofte oversett ved bygging av en PC, selv om det er en viktig komponent. Det er viktig å velge en strømforsyning som passer dine behov. Du vil først forstå hvordan det fungerer og finne ut PCens strømkrav før du velger en skikkelig strømforsyning.

ATX strømkontakt

ATX strømforsyninger bruke en 20-pins P1-kontakt for å lade opp hovedkortet. Pinnene er fargekodet og levere ulike spenninger, for eksempel 3.3V, 5V og 12V. P1 kontakten har også et hakk som sikrer riktig installasjon.

P4 Connector

P4-kontakten er en valgfri 4-pinners kontakt som er koblet sammen P1 kontakten. Selv om kontakten finnes på de fleste ATX strømforsyninger, ikke alle hovedkort krever det. P4-kontakten gir en ekstra 12V.

Molex kontakter

Molex-kontakter er 4-pinners kontakter brukes til å starte opp faste komponenter, for eksempel harddisker, optiske stasjoner eller fans. De leverer 12V og 5V, og hver strømforsyning har flere kontakter av denne typen.

mini~~POS=TRUNC

Mini-kontakter er lik Molex-kontakter. Thee eneste merkbare forskjellen er deres mindre størrelse. Spenningen de gir er den samme, 12V og 5V, og de er primært brukes til å drive opp diskettstasjoner.

SATA strømkontakt

SATA strømkontakter er valgfrie kontakter, ikke til stede på hver ATX strømforsyning. De er vant til å drive opp SATA hard drivere eller SATA optiske stasjoner. Adaptere fra molex til SATA strømkontakter brukes hvis SATA-strømkontakter ikke er til stede.

PCI Express Strømkontakter

Det finnes to typer koblinger som brukes for å drive opp high-end PCI Express-grafikkort. For dette formålet, 8-pinners kontakter eller 6-pinners kontakter er tilgjengelige på høy effekt ATX strømforsyninger.