Backup Metoder for databrukere

Backup Metoder for databrukere


Lage en sikkerhetskopi av filene på en datamaskin kan være en tidkrevende prosess, og noen brukere unnlater å gjøre det. Men ville du aldri vil bli knust av tapet av MP3-samling som du brukte timer på å bygge fra CDer eller bildene av livets mest minneverdige hendelser. For å sikre at en harddisk krasjer ikke skal tørke ut all denne informasjonen fra eksistens, velger du en backup metode som fungerer for deg og feste med det.

Harddisker disker~~POS=HEADCOMP

Hvis du kjøper en harddisk med samme kapasitet som datamaskinens interne harddisk, kan du sikkerhetskopiere alle filene på datamaskinen. Mange PC-hovedkort har muligheten til å bruke to identiske harddisker i en Redundant Array of Independent Disks-0 (RAID-0) konfigurasjon. Med dette oppsettet gjør hovedkortet automatisk hver harddisk identisk med den andre, noe som eliminerer behovet for å huske å utføre manuelle sikkerhetskopier. På en Mac, hvis du har 10.5 "Leopard" versjonen av Mac OS X, kan du bruke Time Machine-programmet, som skriver backup dataene til en ekstern harddisk automatisk.

optiske plater

De fleste datamaskiner har DVD-brennere, og dual-layer DVD kan ta omtrent ni GB med data. Selv om en DVD ikke kan holde alle filene på datamaskinen, er det tilstrekkelig i de fleste tilfeller å sikkerhetskopiere de viktige filene. DVDer har andre ulemper bortsett fra liten kapasitet, men. De kan bli uleselig hvis de er ripete, og vanlige DVD-R-plater kan skrives på én gang. Skrivbare DVD-er (DVD-RW) kan skrives på flere ganger, men er bare bra for et begrenset antall omskrive operasjoner.

Flashminne

Flash minnekort og USB minnepinner er små, holdbare og svært portabel. En 64 GB USB-minnepinne koster litt mer enn en gjennomsnittlig harddisk. Mens minnepinner ikke holde så mye data som harddisker, er deres portabilitet en ressurs. Du kan enkelt lagre en minnepinne i en lomme eller koffert, og ta dine viktigste filer uansett hvor du går.

Skylagring

Cloud lagring er en relativt ny utvikling i backup-teknologi, ansporet av rimelige harddisker og økt tilgjengelighet av høyhastighets Internett-tilkoblinger. Med en sky lagring backup-løsning, sender du filer til en Internett-server i stedet for å lagre dem på maskinvaren i din egen. For en månedlig eller årlig avgift, en sky backup selskap gir vanligvis ubegrenset lagringskapasitet og garanterer at dine data ikke går tapt.