Bad Inverter Board Symptomer

Bad Inverter Board Symptomer


Hvis du slår den bærbare datamaskinen på og se en forvrengt, dim eller blank skjerm, ikke umiddelbart gjøre planer om å kjøpe en ny. I stedet vurdere hvilke komponenter i displayet kunne ha en feil. I den mest sannsynlige tilfellet, har du en dårlig inverter bord på hendene. Omformeren styret makter den bærbare LCD-baklyset ved å tegne direkte strøm fra hovedkortet og konvertere den til vekselstrøm, en mye høyere spenning. Uten denne økte spenningen, kan skjermen ikke fungere. Lære å gjenkjenne symptomer på en dårlig inverter bord kan hindre deg fra å bruke unødvendige penger på reparasjoner.

Overdreven dreven~~POS=HEADCOMP Heat

føler nøye den delen av den bærbare LCD-skjermen der omformeren styret er bosatt; vanligvis er denne nær bunnen. Hvis du føler deg sterk varme som kommer fra dette området, er den mest sannsynlige årsaken omformeren styret ikke gjør en solid elektrisk forbindelse med andre komponenter. California Energy Commission nettside sier at elektrisk motstand genererer varme gjennom friksjon av elektroner. Hvis omformeren styret har et mindre område av kontakt enn normalt på grunn av en løs tilkobling, elektroner fra dagens klynge sammen tettere og generere mer friksjon; Derfor genererer de mer varme.

Dim eller blank skjerm

Hvis skjermen blir dim, kan omformeren styret ikke være å konvertere spenningen fra hovedkortet til en spenning sterk nok til å fungere uten bakgrunnsbelysningen. Omformeren styret tar en inngang på 12 DCV, eller likespenning. Det bør normalt forvandle dette til en ACV - vekselstrøm spenning - i hundrevis. Uten denne spenning, kan elektrisk strøm ikke flyte skikkelig.

Diagnostisering Inverter Board

Fordi omformeren styret og bakgrunnsbelysning er knyttet så tett, diagnostisering av problemer forårsaket utelukkende av omformeren styret kan være vanskelig. IT-konsulent Morris Rosenthal sier i sin bok "The Laptop Repair arbeidsbok" som den enkleste metoden for å diagnostisere en inverter problem er å koble til en ekstern CRT - katodestrålerør - skjerm til den bærbare datamaskinen. Hvis displayet vises normalt på en CRT, er den bærbare inverter feil. Du kan også teste inverter inngang med et multimeter.