Bad sektorer på harddisker

Bad sektorer på harddisker


En harddisk er en maskinens primære lagringsenhet. Stasjonens magnetisk disk lagrer operativsystemet, samt programmer og filer som kreves mens maskinen er i bruk. Kileformede sektorer, eller klynger, er små seksjoner på stasjonen som lagrer data. Sektorer kan gå dårlig over tid gjennom bruk, misbruk eller mindre overflatedefekter. Når det skjer, kan ikke data skrives til eller hentes fra disse sektorene. Dette kan føre til ulike problemer, inkludert programvarefeil, reduksjon av stasjonens lagringskapasitet og noen ganger datamaskinen kan være helt ute av stand til å starte opp.

årsaker

Programvarefeil, overflatedefekter og funksjonsfeil i en harddiskens lese- / skrivehodet kan skape dårlige sektorer på disken. Sektorer kan også gå dårlig med alder eller når varme eller en skarp innvirkning (for eksempel hvis maskinen slippes ned) skade harddisken magnetiske tallerken. En dårlig sektor skyldes fysisk skade kan ikke bli løst, men programvarerelaterte feil ofte kan repareres med operativsystemets innebygde verktøy eller ved hjelp av tredjeparts programvare.

Testing og reparasjon

I Windows-operativsystemet, kan du utføre "chkdsk" kommandoen fra DOS-ledeteksten for å identifisere skadede sektorer. Alternativt kan du kjøre Scan (som er tilgjengelig i enkelte versjoner av Windows) ved å høyreklikke på stasjonen med de dårlige sektorene og velge "Properties", "Verktøy", "Feilsøking" og "Søk nå". Et annet alternativ er å reformatere harddisken; dette vil løse programvarerelaterte feil og også markerer permanente skader sektorer som dårlig, slik at de ikke lenger vil bli brukt av operativsystemet. Hvis skadede sektorer er oppstått mer og oftere, er det sannsynligvis på tide å bytte ut harddisken med en ny.

Recovery og Backup

Hvis noen av dine data blir uleselig fordi den ligger på en dårlig sektor, kan du ofte gjenopprette disse dataene med tredjeparts data-programvare. Gjenopprette fra en sikkerhetskopi er det beste alternativet når data ikke kan gjenopprettes fra en korrupt sektor. Sørg for at backup er aktuell når dårlige sektorer begynner å bli et problem. Hvis du bestemmer deg for å reformatere harddisken, må du alltid sikkerhetskopiere viktige filer først, som reformatering vil slette alle data på harddisken.