Betyr ISP påvirke tilkoblingshastighet?

Betyr ISP påvirke tilkoblingshastighet?


Har din ISP påvirker tilkoblingshastigheten? Ja, men det er en av mange variabler. For å forstå hvorfor tilkoblingshastigheten kan variere, må du forstå hvilke faktorer som bestemmer hastigheten.

kbps

Kilobit per sekund eller kbps er et mål på hvor mange kilobits kan overføres per sekund. En ekstern tilkobling kan håndtere maksimalt 56 kbps. DSL kan støtte opptil 1,5 Mbps via to telefonlinjer og kabelmodem kan håndtere hastigheter på 30 Mbps. Imidlertid vil den faktiske hastigheten på kabelen varierer sterkt, avhengig av hvor mange mennesker i ditt område er tilgang til kabel linjer. En T1-linje kan håndtere hastigheter på 1,544 Mbps.

Lag og ventetid

Alle vet hva lag er. Det er ventetiden for en nettside, video eller bilde å laste. Når du ser ordet "bufring" på en video, det er lag. Den tekniske betegnelsen på lag er latency --- tiden det tar for data å overføre fra en server til datamaskinen. Du kan ha en rask kabeltilkobling, men hvis du deler den med alle andre i nabolaget ditt, vil hastigheten gå ned i løpet av høy trafikk bruk. Avstand påvirker ventetid også. Hvis du bor i Boston, og du laster ned fra en server i si, Hong Kong, du kommer til å ha mer etterslep enn om du laster ned fra en server i New York.

ISPer

Når du sammenligner ISPer, må du sammenligne bredbånd til bredbånd og oppringt til å ringe opp, for å få et klart bilde av hvilke ISP vil bedre passer dine behov. 2008 JD Power and Associates undersøkelsen rangerer populære bredbånds ISPer i USA etter geografisk område basert på ulike kriterier for kundetilfredshet --- ytelse og pålitelighet, fakturering, kundeservice, pris og tilbud og kampanjer. ISP hastigheter er dekket av "Performance og pålitelighet."

Vurderinger resultater

I Østen, Cablevision vunnet i både ytelse og pålitelighet, og i total kundetilfredshet. I den nordlige sentrale regionen, WOW! vant disse kategoriene. The South hadde Bright House Road Runner Networks som sin leder, og i Vesten, Cox var den klare seierherren. Verizon tjenester ble ofte vurdert i en høy andreplass i hele undersøkelsen.

Andre undersøkelser av Internett-leverandører

PC World også kartlagt leserne til å rangere nettleverandører etter lignende kriterier og lagt til kategorier --- faktorer som omhandler datasikkerheten ble lagt til, slik som spam blokkering, antivirus og teknisk support. PC World undersøkelse kom fra sine lesere, så deres prøven er begrenset i at mote, men deres klar vinner var Verizon, etterfulgt av Cablevision og Cox, som ble også høyt vurdert i jd makt undersøkelser.

bredbånd Metering

En siste faktor i å velge en ISP er hvorvidt de måler sin bredbånd. Hvis du er en tung båndbredde bruker, vil dette påvirke deg. Brukere som laster ned peer-to-peer vil bli særlig berørt. Bredbånd måling er kontroversielt, og lovgivningen om det og nettnøytralitet venter.