Bruk av Second Generation Computers

Andre generasjon datamaskiner refererer til datamaskinene som ble produsert og brukt fra 1956 til 1963. I motsetning til datamaskiner som ble brukt tidligere, datamaskiner som ble produsert i denne perioden var utstyrt med en transistor i stedet for vakuum-rør, som ble brukt tidligere. Disse andre generasjons datamaskiner ble brukt i forskjellige programmer.

transistorer

Transistorer ble oppfunnet i laboratoriet drevet av William Shockley. Transistorer, som ble oppfunnet i 1948, er laget av et halvledermateriale som kan forsterke signaler eller åpne og lukke kretser. Alle mikroprosessorer inneholder millioner av mikrotransistorer. Bruken av transistorer aktivert datamaskinprodusenter for å produsere mindre datamaskiner, som var billigere og kunne bruke mindre strøm sammenlignet med tidligere versjoner. Så verdsatt var oppfinnelsen som Shockley ble tildelt Nobels fredspris.

Verktøy og programmer

Andre generasjon datamaskiner begynte å ha noen moderne hjelpemidler fortsatt blir brukt i dag. De hadde operativsystemer, som gjorde opererer mye enklere, som programmer kan endres umiddelbart. Behandler økonomiske data ble praktisk. Skållagringsmuligheter og skrivere ble tilsatt til den datateknologi. Instruksjoner og programmer kan lagres i minnet på datamaskinen.

Atomic Energy Industry

De første maskinene som bruker denne transistor-teknologi ble brukt i atomenergibransjen. Disse datamaskinene gitt atomforskere med store evner, slik at de kan lagre store mengder informasjon og data. Maskin språket ble erstattet med montering språk, som var enklere og kortere enn den koden som brukes før. Disse andre generasjons datamaskiner aktivert forskere å fly ut i verdensrommet i 1960.

Næringsliv og Offentlig Bruker

I utgangspunktet andre generasjons datamaskiner var for dyrt for forretningsbruk. Men som årene gikk og de ble billigere, mange bedrifter begynte å bruke dem for deres økonomiske informasjonsbehandling. Programmer kan også skrive ut fakturaer, beregne paychecks for arbeiderne og designprodukter. Noen av selskapene som produserte disse andre generasjons datamaskiner inkludert IBM, Honeywell, Burroughs og Sperry-Rand.