Bruker for en statisk IP

Det grunnleggende spørsmålet, når de vurderer statisk vs dynamiske IP-adresser, er hvorvidt det er ønskelig for andre brukere å koble til datamaskinen. Hvis svaret på dette spørsmålet er "ja", så en statisk IP er ikke bare en god ide, i noen tilfeller er det en nødvendighet. Hvis svaret på spørsmålet er "nei", så en dynamisk IP-adresse er trolig bedre.

nettsteder

Datamaskiner som er vert for nettsteder bør ha en statisk IP-adresse. En Web-adressen er knyttet til en IP-adresse eller et sett med IP-adresser. Uten en statisk (konstant) IP-adresse, kan brukerne ikke kunne koble til nettstedet, og søkemotorer vil ha vanskeligere for å indeksere innholdet på nettstedet. Selv når søkemotorene gjør indeksere og liste opp innholdet på nettstedet, hvis IP-adressen endres det kan føre til "404" feil fordi koblingen ikke lenger fungerer.

servere

Hvis en datamaskin fungerer som en server for allmennheten eller for en organisasjon, trenger den en statisk IP-adresse. Hvis filer og informasjon blir lagret på en server, eller mennesker bruker server for kommunikasjon, for eksempel en e-postserver, må brukernes applikasjoner kunne finne serveren. Med en dynamisk IP-adresse brukere og deres søknader vil ikke være i stand til å enkelt finne serveren, og vil ikke være i stand til å koble til det.

applikasjoner

I noen tilfeller applikasjoner ligge på servere, eller en webapplikasjon er supplert med informasjon lagret på en server. Mange Facebook-applikasjoner fungerer på denne måten. I disse tilfellene en dynamisk IP-adresse vil føre til feil i programmet eller føre til at programmet slutter å virke helt.

Sikkerhet

Fra et sikkerhetsperspektiv, dynamiske IP-adresser er bedre. Hvis en hacker har en IP-adresse for å angripe eller får tilgang til en datamaskin på en bestemt IP-adresse, kan han se at IP-adressen så ofte som han liker med mindre noe endringer. Fordi dynamiske IP-adresser, for eksempel adresse fleste hjemmedatamaskiner få fra deres Internett-leverandør, endre hver 24. time eller så, er begrenset tilgangen tilbudt hackere eller potensielle hackere.