Bruker for magnetstripekort

Bruker for magnetstripekort


Først brukt i de tidlige 1960-tallet, magnetstripe-teknologi, noen ganger kalt "magstripe," er fortsatt som en effektiv form for informasjonslagring. Mens andre teknologier har kommet på markedet, magnetstripekort er fortsatt et billig, lett implementert system som er sett og brukes av millioner av mennesker hver dag. Informasjonen som er kodet på stripe er vanligvis unik for kortholder og bidrar til å identifisere vedkommende.

Debet- og kredittkort

Kanskje den mest tenkte på bruk av magnetstripekort er i debet- og kredittkort. En brukers bankinformasjon er kodet på kortet som er tilgjengelig når kortet dras. I det siste, de fleste kortene krevde en ekstra pin nummer oppføring eller signatur for å godkjenne et kjøp, men færre og færre kort krever at så innebygd chip-teknologi, kjent som Smartkort, er kopling med magnetstripen informasjonen til å bekrefte salget.

ID-kort

Kort med magnetstripe blir ofte sett på ID-kort som førerkort, student og ansatt ID-kort eller buss passerer. I mange tilfeller er disse kortene rett og slett vist seg å bekrefte identitet, med den informasjonen som blir lagret på kortet som et forebyggende tiltak, og ikke alltid trenger å bli rappet. De kan også brukes som timelister at en ansatt bruker til å logge sin tid på begynnelsen og slutten av hans skift.

Airline Ticket og Boarding Pass

The Air Transport Association begynte å bruke magstripe teknologi i 1983. Plane billettinformasjon vil bli skrevet ut på forsiden av billett og kodet på magnetstripen på baksiden av billetten slik at det kunne være raskt skannet av datamaskinen på flyplassen. Dette har gjort det mulig for raskere behandling av kunder og forårsaket mindre forsinkelser som teknologien forbedres over flere tiår.

nøkkelkort

Noen ganger magstripe kortene brukes bare som tastene for å få tilgang til begrensede områder som en hybel for studenter eller et kontor. Kortet er rappet av en elektronisk kortleser koblet til døren for å låse den opp. Slike kort er nyttige som dagspass å komme seg rundt kontorer, men ikke som personlige ID-kort.