CD-R Vs. DVD + R

CD-R Vs. DVD + R


Det et par ting du bør vurdere når du velger mediene å brenne til fra PCen. Ikke alle DVD-spillere kan lese brente CDer, og ingen CD-spilleren kan lese en DVD. DVD-er har også en høyere lagringskapasitet.

CD-R

En CD-R er en CD som er i stand til å bli brent til en gang. Den kan inneholde 700 MB data, som kan være en hvilken som helst type data som er lagret på PCen.

Rewritability

Når du skriver alle dine data til CD-R, kan du bare lese hva som er på den. Du kan trekke disse dataene ut i form av en kopi, men du kan ikke gjøre endringer og lagre den tilbake til disken. Dette er en engangsprosess.

DVD + R vs DVD-R

Det er ikke mye forskjell mellom disse to typer DVDer annet enn som Digital Media Association utviklet standard formatering prosedyre for hver. Disse er ganske enkelt konkurrerende formater som utfører den samme og kan ha en liten varians i pris.

DVD Storage

DVD + R fungerer identisk med CD-R, men de kan holde mer data. Det finnes to hovedtyper av DVD-er: enkelt lag og dobbelt lag. Den enkelt lag kan inneholde opptil 4,7 GB med data og et dobbelt lag disk (eller dobbeltsidig) kan ta 8,5 GB.

forskjeller

Du kan velge hvilken type disk du ønsker å bruke i samsvar med oppgaven du ønsker å utføre. Mesteparten av tiden dette vil avhenge av hvor stor filen er. Hvis du brenner en enkel musikk album, vil du mest sannsynlig bruke en CD-R. Hvis du trenger å brenne en film du ville bruke DVD + R format.