Cellular Wireless vs. Wi-Fi

Mange av de enhetene vi bruker i dag må være i stand til å få tilgang til Internett på farten. Mange slike enheter gjør det mulig for deg å få tilgang til Internett enten via et mobilnettverk eller via en Wi-Fi-tilkobling. Selv om disse teknologiene er like, de har noen viktige forskjeller.

Lokasjon

En av de viktigste forskjellene mellom mobil trådløs og Wi-Fi er hvordan og hvor du kan få tilgang til dem. Du kan bare få tilgang til Wi-Fi-tilkoblinger på Wi-Fi hotspots. Disse hotspots kan være plassert i et hjem eller på et sted av virksomheten. En mobilnettverket er mer vidtrekkende. Du får tilgang til mobilnettet Internett hvor som helst du normalt være i stand til å få en celle signal. Det betyr at du ikke er bundet til ett sted.

enheter

En annen forskjell mellom mobil trådløs og Wi-Fi er hvilke typer enheter som har tilgang til dem. Du får tilgang til mobilnettet trådløst Internett med smarttelefonen eller via en koble kort for bærbare. Wi-Fi-nettverk kan nås av enheter med Wi-Fi-tilkobling som smarttelefoner, bærbare datamaskiner, eller en vanlig datamaskin utstyrt med et trådløst modem.

hybrid-enheter

Mange enheter som brukes i dag har tilgang til både trådløse og mobilnettverk. Mange smarttelefoner på markedet kan brukes begge veier. IPhone er et eksempel på en enhet som kan brukes med enten type trådløst nettverk. IPhone vil vise deg når Wi-Fi-nettverk er tilgjengelig, og du kan finne ut om du kan få kontakt med dem. Hvis en Wi-Fi-nettverk ikke er tilgjengelig, iPhone fortsatt kan koble til Internett via tilgjengelige mobiltelefonnettverk. Noen smarttelefoner har evnen til å tjene som Wi-Fi hotspots seg selv, når de har gjort en trådløs mobil Internett-tilkobling.

betraktninger

Hvis du har valget mellom å bruke enten en mobil Internett-tilkobling eller Wi-Fi, gjør det vanligvis fornuftig å bruke Wi-Fi. Wi-Fi-nettverk er vanligvis mye raskere enn mobilnettverk. Dette tillater deg å besøke nettsteder raskere og laste ned filer raskere. En annen grunn til å bruke Wi-Fi når det er tilgjengelig er fordi du ikke trenger å bekymre deg for hvor mye du bruker den. Du betaler ikke mobilselskapet når du er på Wi-Fi. Med et mobilnettverk, må du holde oversikt over din bruk. Hvis du overskrider din bruk kontrakt, må du betale overages.