Common Computer Spørsmål

Datamaskiner er komplekse maskiner som kan oppfylle en rekke viktige roller. Datamaskiner kan kjøre tusenvis av programmer som kan tillate brukere å lage digitale dokumenter, organisere data i regneark, lage presentasjoner eller bare se på videoer eller spiller spill. Data kan også bli påvirket av en rekke problemer som kan hemme ytelsen.

Hvorfor er min datamaskin kjører sakte?

Det er mange mulige årsaker til dårlig datamaskinens ytelse. En av de vanligste årsakene til treg ytelse er utilstrekkelige systemressurser. Random Access Memory (RAM) er en av de viktigste systemressursene på datamaskiner. Hvis datamaskinen har for lite RAM, kan det føre til forsinkelser. Kjører for mange programmer og prosesser samtidig kan overvelde RAM og prosessor (CPU). Oppgradere RAM og avbryte unødvendige prosesser kan forbedre databehandling hastighet.

Hvorfor kan jeg ikke kjøre et bestemt program?

Dataprogrammer har spesifikke krav som må oppfylles for en datamaskin å kunne kjøre dem riktig. Programmer vil bare kjøre på bestemte operativsystemer; sikre at programmet er kompatibelt med operativsystemet. Programmer krever også et minimum av hardware ressurser. For eksempel kan et dataspill krever et skjermkort med minst 512 MB RAM. Du kan sjekke grunnleggende systeminformasjon ved å gå til "Start" -menyen, skriver "Dxdiag" i søkeboksen og deretter trykke "Enter".

Hvorfor Computer Crash eller Freeze?

PC-krasj og fryser kan være forårsaket av en rekke maskinvare- og programvareproblemer. En vanlig årsak til PC-krasj og funksjonalitet svikt er dårlige drivere. Enhetsdrivere er programvarekomponenter som er nødvendige for enkelte maskinvareenheter, for eksempel lydkort og skjermkort, for å kjøre skikkelig. Oppdatere enhetsdrivere kan bidra til å løse krasjer. Hvis datamaskinen din krasjer, en blå feil skjerm kjent som "Blue Screen of Death" kan vises. Denne feilen skjermen inneholder teknisk informasjon om feil som du kan bruke til å feilsøke årsaken til feilen.

Trenger jeg antivirusprogramvare?

Anti-virus programmer hjelpe datamaskiner skanner for skadelig programvare som virus og ormer. Noen anti-virus programmer kan også oppdage mistenkelige aktiviteter i sanntid, og beskytte deg mot dårlige web-linker, spam e-post og andre irritasjonsmomenter. Hvis datamaskinen er koblet til Internett, bør du kjøre en fullt oppdatert anti-virus program til alle tider. Det er ikke nødvendig å kjøre anti-virus på en datamaskin som aldri har vært koblet til et nettverk eller delt filer via en ekstern stasjon, for eksempel en USB-stasjon.