Computer Elsikkerhet

Når du begynner å gjøre med stikkontakter, du ønsker å ta noen forholdsregler, og datamaskiner er ikke noe unntak. Deres interne strømforsyninger bruke hundrevis av watt og er satt til å bruke mer enn 100 volt. Du kan skade deg selv dårlig hvis du håndterer en datamaskin feil.

Håndteringen av maskinvare

Hvis du trenger å håndtere komponenter inne i datamaskinen, sørg for at den er koblet fra, ikke bare slått av. Du kan støte på strømknappen mens du har hånden inne, eller du kan ta en uisolerte ledningen og være i for en stygg sjokk, eller verre.

The Power Supply

Aldri åpne en strømforsyningsenhet (PSU) med mindre du er sertifisert til å jobbe med en. Deres kondensatorer beholde elektrisk strøm selv når PSU er koblet fra, og denne energien kan forbli potent i uker, måneder. Hvis PSU er brutt, må du kontakte en tekniker eller erstatte den helt.

spenninger

En bryter på baksiden av strømforsyningen har to spenningsinnstillinger. I Nord-Amerika og Japan, velger lavere innstilling, som er enten 110 eller 115 volt. Den andre innstillingen gjør dobbelt så mye spenning. Bruker feil innstilling, kan føre til en farlig bølge.

elektrisk jording

Det tredje nedre spiss på enden av strømkabelen er "bakken pin." I mange tilfeller, balanserer dette ut uventede overspenning, som er stedet delvis viderekoblet til jorden, i mange tilfeller, med en ledning som fører direkte fra sokkelen i jorden under et hjem eller bedrift. Uten jording, er en enhet spesielt utsatt for overspenning.

Beskytte datamaskinen

Hold datamaskinen sikker fra elektriske problemer. En overspenningsvern grenuttaket er sterkt anbefalt. Imidlertid er mange av disse er utformet for å håndtere bare en bølge og må skiftes ut etterpå. Du kan også få en UPS (avbruddsfri strømforsyning) for langsiktig overspenningsvern.