Computer Prosessorhastighet Vs. RAM

Computer Prosessorhastighet Vs. RAM


Enten det er å kjøpe en ny datamaskin eller oppgraderer en gammel en, å vite hva hver oppgradering vil gjøre er avgjørende. Prosessorhastighet og Random Access Memory (RAM) er viktige lagkamerater til en datamaskin funksjon, men RAM er litt mer viktig i de fleste tilfeller.

prosessor

Prosessoren eller sentralenhet (CPU) er akkurat hva det høres ut som: hjernen bak databehandling operasjonen. Jo høyere frekvens rating (målt i Hertz - for eksempel 2,4 GHz) raskere en prosessor kan åpne programmer og beregne generelt.

RAM

RAM, som står for Random Access Memory, er systemminnet koblet med prosessoren. Prosessoren lagrer data i RAM slik at det raskt kan få tilgang til det som trengs.

Andre prosessor Spesifikasjoner

De fleste programmer vil ikke bruke selv en low-end prosessor full fart. En mer viktig trekk ved dagens prosessorer er hvor mye onboard cache de har. Denne cachen fungerer som ekstremt hurtig RAM bygget inn i prosessoren.

Viktigheten av RAM

Hvis datamaskinen går tom for RAM, eller til og med er lav, kan operativsystemet utvikle et virtuelt minne feil. Dette betyr at ekstra data som prosessoren trenger rask tilgang må lagres på den mye tregere harddisken.

Konklusjon

Random Access Memory (RAM) er en av de enkleste og billigste oppgraderinger for de fleste datamaskiner, og vil nesten alltid være en billigere og mer effektiv oppgradering enn en raskere prosessor. Men enkelte prosessor spesifikasjonene er viktig å vurdere i tillegg, for eksempel mengden av onboard cache de har.