Counter Strike Source Map Making Tutorial

Counter Strike Source Map Making Tutorial


"Counter-Strike: Source» ( «CS: S") er en modifikasjon av den "Half-Life" spill, som bruker Hammer editor for å lage nye kart og scenarier. Denne opplæringen vil lede deg gjennom de grunnleggende trinnene for å lage geometri, plassere enheter, belysning og kompilere din første kartet. Du trenger en kopi av "CS: S" fra Steam for denne opplæringen.

Oppretting av First Room

Under "File" og lage et nytt kart. Pass på at det er additiv; additive kart er det enkleste for nye kart beslutningstakere til å begynne med fordi de bruker prinsippet om en stor åpen plass og ta og stabling byggeklosser sammen for å lage strukturer.

For å lage strukturer vil du se flere ikoner på venstre side merket børster (BSP). Hver av disse vil være i en enkel geometrisk form (blokk, sfære, trapes, etc). Hver gang du klikker på en form, vil den vises i navigasjonsvinduet.

Når du har opprettet en form, vil det være dra håndtakene slik at du kan strekke og manipulere det. Lag en enkel firkantet, så gjør to sider tynnere enn de andre. Dette blir den første veggen. Lag tre vegger av samme størrelse ved å velge den første veggen og treffer Ctrl + C (akkurat som i Windows) for å kopiere og deretter Ctrl + V for å lime veggene. Du må da opprette en ny rute for å bruke som et gulv og en kopi av gulvet for å bruke for taket.

Sørg for at din nye rommet er stort nok til å kjøre rundt i; et tegn er ca 60 enheter høyt, så du vil ønske rommet høyde skal være minst to og en halv ganger at slik at han kan hoppe og minst 400 enheter på hver side av gulvet for å flytte rundt. Sørg også for å legge tak og gulv direkte på toppen av veggene. Overlappende er OK på dette punktet, men pass på at det ikke er noen synlig plass på utsiden av rommet.

Belysning og Entities

Ditt rom trenger en grunnleggende lys, ellers dine spillere vil ikke være i stand til å se. Fremfor ut børste verktøy, vil du se et ikon som ser ut som en bonde fra et parti sjakk. Grunnleggende enheter er kalt bønder; de representerer hvert element du kan putte i ditt nivå. Fra det ikonet venstre-klikk, velg typen bonde (lys) som vi ønsker å plassere i spillet. Velg en volumetrisk lys og flytte den slik at den er inne i rommet ditt, omtrent midt slik at dens radius dekker hele rommet. Du kan høyreklikke for å justere egenskapene til lyset, inkludert farge, diameter, enten det kaster skygger (dynamisk lys) og mye mer. De fleste spirende designere velge en glorete rød for sitt første lys. Slå på dynamiske skygger vil gi rommet et uhyggelig slasher følelse.

Du kan bruke den samme prosessen for å slippe andre bønder, slik som våpen eller møbler, inn på rommet ditt. Prøv å ikke gjøre det altfor overfylt til du får en følelse for omfanget av redaktøren.

Kompilere og kjøre

Lagre arbeidet (Ctrl + S), og sørg for å prefiks kartet navn med cs mymapsname. På denne måten redaktøren vil alltid laste det som en "CS: S" kartet. (Dette fungerer for PC-er, samt Mac-maskiner siden redaktøren ser på CS prefiks for å vite hvilke regler til last).

Hit F9 for å starte prosessen. Pass på at du sjekker "Normal" for Run BSP, Run VIS, og Run RAD samt boksen for å kjøre på kartet umiddelbart etter kompilering. Dette kompilere for første kartet skal ta bare noen få minutter, men komplekse kartene kan ta flere timer, avhengig av hvor kraftig datamaskinen er.

Hvis du sørget for å forhindre eventuelle lekkasjer (ingen synlige mellomrom) på utsiden, gratulerer, bør ditt første kartet har utarbeidet og kjøres uten problemer. Hvis du kjørte inn i en BSP eller lekkasje feil, gå tilbake og sørget for at alle veggene er direkte mot hverandre; late som du gjør en lufttett rom. Kjør deretter kompilere igjen (F9).