Cron kjører ikke på Ubuntu 10.04

Ubuntu er en populær versjon av open source Linux operativsystem. Hva gjør Ubuntu en favoritt blant brukerne er enkel installasjon og glatt grafisk grensesnitt. Selvfølgelig gjør at programvaren er gratis ikke vondt heller. Ubuntu kommer med en rekke tjenester forhåndsinstallert, slik som cron, som hjelper systemet kjøres jobber på bestemte tidspunkter. Hvis cron ikke kjører i Ubuntu 10.04, er det et par forskjellige systeminnstillinger du kan sjekke for å starte det opp eller reparere en skadet cron installasjon.

Ubuntu 10.04

Ubuntu 10.04 er kjent som Lucid Lynx, og ble utgitt i 2010. Blant noen av de nye funksjonene introdusert i denne versjonen av Ubuntu var en ny og lettere standard grafisk grensesnitt, raskere oppstartstid og avslutning ganger, forbedrede sosiale medier tilkoblinger og en lett-å- brukervennlig grensesnitt for å kjøpe musikk fra Ubuntu nettbutikken.

Cron

Cron er en systemtjeneste brukes til å starte og stoppe andre tjenester eller utføre jobben på bestemte tidspunkter. En fil som kalles en "crontab" holder en liste over jobber som skal administreres. I tillegg til systemet crontab, kan individuelle brukere ha sine egne crontab filer. En vanlig jobb for cron er å tømme ut loggfiler eller lagre dem på en bestemt katalog på angitte tidspunkter. Dette hindrer loggfiler fra multiplisere og fyller opp katalogen strukturer.

starter Cron

Hvis cron ikke kjører på Ubuntu 10.04 system, den første tingen å gjøre er å prøve å starte tjenesten. Logg inn på din Ubuntu system som root-kontoen. Skriv inn følgende på kommandolinjen:

sudo /etc/init.d/cron start

Sjekk at cron-tjenesten kjører ved å vise alle kjørende prosesser med denne kommandoen:

ps aux | grep cron

Denne kommandoen viser alle kjørende prosesser og deretter ser for cron tjenesten. Hvis du ikke ser cron tjenesten oppført, eller hvis du fikk en feilmelding når jeg prøver å starte tjenesten, kan du ha en skadet cron fil eller det kan ha blitt slettet.

Installere Cron

Cron er installert som standard i versjoner av Ubuntu Linux. Men hvis du ikke kan starte cron, kan det være et problem med installasjonen. I så fall kan du installere cron ved hjelp av Package Manager. Skriv inn følgende kommandoer i et terminalvindu som root bruker:

sudo apt-get install cron

Dette vil installere den nyeste cron pakken fra Ubuntu server depotet. Når cron-tjenesten er installert, starter det ved å skrive kommandoen:

sudo /etc/init.d/cron start