CSS Decoding Tools

CSS Decoding Tools


Utviklet av DVD Copy Control Association, CSS, eller Content-Scramble System, er en digital rights management verktøy som brukes for å kryptere DVDer for å forhindre piratkopiering. Selv innledende tolkninger av Digital Millenium Copyright Act sperret sluttbrukere fra å bruke CSS dekoder verktøy for å kopiere DVD, Library of Congress annonserte et unntak i 2010 som gjør at DVD-eiere til å lage kopier til personlige eller pedagogiske formål under fair use.

DVDx

DVDx er et gratis, open-source, cross-platform programvaretittel bygget på toppen av FFmpeg og mencoder. DVDx lar Windows, OS X og Linux-brukere å lage DVD til plate bilder for personlig sikkerhetskopiering eller dekode CSS bekker for å forberede video for transkoding. DVDx kan skrive til en rekke digitale videoformater, inkludert VCD, H.264, FLV, Ogg Theora, QuickTime, MPEG-4, DivX og Xvid. I tillegg til å støtte konkrete videokodeker, har DVDx en rekke forhåndsinnstillinger for å optimalisere video for smarttelefoner og andre ikke-DVD-avspillingsenheter.

AnyDVD

AnyDVD er et gratis CSS dekoder for Windows. I tillegg til CSS, AnyDVD forbigår også Rovi proprietære Macrovision DVD beskyttelsesteknologi. I motsetning til de andre verktøyene som omtales i denne artikkelen, kan AnyDVD dekode CSS i sanntid, noe som gjør det mulig for brukere å spille kommersielle DVDer fra alle regioner, uten å måtte kopiere og omkode dem først. AnyDVD kan også rippe DVDer til å gjøre fair-bruk kopier for personlig backup.

Håndbrekk

Handbrake er en fri og åpen kildekode verktøy som kan transkoding DVD-video til en rekke digitale videoformater, inkludert MKV, Ogg Theora, H.264 og MPEG-4. Handbrake støtter PAL og NTSC, og arbeider med en rekke ramme-priser, inkludert video kodet på 23.976, 24, 29,976 og 30 bilder per sekund. Handbrake kan også lagre tekster og kopiere DVD struktur inkludert menyer og kapittelmarkører. Selv Håndbrems utviklere kaller det en "transkoder" heller enn en "ripper" Handbrake kan kopiere noen kommersielle, CSS-kodede DVDer. Handbrake er tilgjengelig for Windows, OS X og Linux.

AviSynth med DGMPGDec

DGMPGDec er en MPEG-dekoder for Windows opprettet for å løse ramme slippe problemer med åpen kildekode-dekoding verktøy MPEG2Dec og DVD2AVI. Snarere enn å jobbe som et frittstående program, DGMPGDec kjører som et skript med fri og åpen kildekode frame-server, AviSynth. AviSynth kjører som en serie av kjørbare, tekstbaserte skript. Som AviSynth har ikke noe grafisk brukergrensesnitt, bruker den med DGMPGDec for CSS dekoding kan være et dårlig valg for brukere uten tidligere programmering erfaring.