Data Migration Tools

Data Migration Tools


Det å flytte data, eller "data migrasjon," vanligvis oppstår når nye servere, databaser eller datamaskiner blir introdusert. Det vil også oppstå når datasett og repositories blir slått sammen til en enkelt kilde. Datavarehus inneholder data fra hundrevis og tusenvis av forskjellige databaser og plattformer. I praksis kan en datavarehus sammenlignes med en data migrasjon plattform som opererer i sanntid, siden dataene er alltid tilgjengelig. Men de fleste bedrifter og enkeltpersoner ikke bruke datavarehus og stole på seg oppgaven med å flytte (migrere) data fra ett sted til et annet av ulike grunner.

rsync

Rsync er en åpen kildekode-verktøyet tilgjengelig gjennom GNU General Public License. Det er i stand til å overføre data quicky fordi den bare sender forskjellene i filer, i stedet for å overføre hele filen (kjent som en delta). Dette fungerer selv om filer som ikke er til stede på den ene side av kommunikasjonen. Det kan oppdatere hele trær og filsystemer, og samtidig bevare lenker og annen viktig informasjon. Det er et kommandolinjeverktøy som opprinnelig gitt for Linux, men det er en Windows nedlastingspakke tilgjengelig.

Hitachi Universal Replicator

Hitachi Universal Replicator løsning er en asynkron alternativ for intern og ekstern lagring. Det er imidlertid utviklet spesielt for Hitachi Universal Storage plattform og tilhørende produkter. Det er spesielt nyttig for organisasjoner som har data spredt rundt forskjellige avdelinger. Virksomheten er forbedret og gir garantier for kontinuitet i tilfelle katastrofer. Systemet overvåker Hitachi lagringsarray oppførsel og behandling.

Talend

Talend er en åpen kildekode integrasjonsløsning, tilgjengelig gjennom General Public Licence (GPL) open source lisensavtale. Utviklere kan laste ned kildekoden for tilpasning til sine systemer. Talend er en serie produkter som kan blandes og matches for å dekke spesifikke operasjoner i en organisasjon. Verktøy og hjelpemidler finnes for å overvåke dataoverføringer og å integrere dem med annen programvare.

data Loader

Data laster er et kommersielt tilgjengelig data migrering verktøy med mulighet til å overføre data mellom ulike databaser og flate filer, for eksempel CSV og tekst. Det er en enkel, men kraftig verktøy i stand til å operere på en rekke databaser og konvertere data i hundrevis av forskjellige formater. En enkel spørrespråk er gitt slik at du kan angi vilkår for overføring og omforming av data.

Pentaha Data Integration (Kettle)

Den Pentaha Data Integration produktet er en åpen kildekode-løsning utviklet for å gjøre bruk av "ekstrakt", "transformere" og "load" paradigme som er vanlig i database teknologi sirkler. Teorien er at data er konvertert fra ulike formater ved først å trekke den ut fra kilden, transformere det til den nødvendige målet format og deretter laste den inn i et mål database. Produktet har et grafisk brukergrensesnitt som gjør dra-og-slipp for sin virksomhet. Grunnleggende og avanserte versjoner er tilgjengelig, men samfunnet utgaven er selvbærende og er tilgjengelig som en åpen kildekode-produkt. De betalte enterprise versjonen gir et høyere nivå av funksjonalitet for organisatorisk bruk