Dataanimasjon for nybegynnere

Dataanimasjon for nybegynnere


Hvis du noensinne har drømt om å bli en animatør, lage sprø tegneserier, dramatiske animerte kunst filmer, eller bare lage en tegnet stick-figur dykk av en plattform til en kopp vann, trenger du ikke lenger et dyrt studio og år med trening for å få gang. En rimelig anstendig datamaskin og noen enkle fri programvare kan ta med animerte visjoner til liv.

Datamaskiner forandre alt

I begynnelsen av dette århundret, da de første filmene av noe slag var bare blir gjort, ble animasjoner laget av møysommelig å tegne hver ramme på papir og fotografere det å inkludere den i en film. Animasjoner i dag er fortsatt vises bilde for bilde, men dataprogrammer har fjernet mye av tedium av grunnleggende animasjon oppgaver. Ved hjelp av programvare, kan enkelte deler av en animert ramme lett flyttes rundt, uten å måtte tegne hele scenen, eller en hel karakter. Storyboard programmering kan også tillate deg å "flytte" objekter med noen enkle kommandoer i stedet for å måtte lage individuelle rammer i det hele tatt. Kameraer og belysning kan legges til figurer akkurat som de kanskje hvis du var filme en live-action film, noe som åpner for effekter som ville ta en omfattende bakgrunn i tegning for å oppnå uten programvaren.

programvare

En rekke underholdningsprogrammer er tilgjengelige, varierer sterkt i kompleksitet, brukervennlighet, funksjoner og pris. En populær gratis program som heter Blender brukes mye av amatører. Det er en kraftig 3D-animasjon program, men har litt av en læringskurve for å overvinne. Anim8or er en enkel 3D-animasjon program. Flash, fra Adobe, er et vanlig program for å lage web-animasjoner og har en stor bruker fellesskapet, slik opplæringsprogrammer for å komme i gang er ikke vanskelig å finne. Det er ikke gratis, selv om ($ 699 på tidspunktet for dette skriftlig), og krever også litt tålmodighet for å lære. 3DS Max og Maya er andre profesjonelt nivå 3D-animasjon suiter. For barn, Toon Boom Animation tilbyr Animationish og Flip Boom, både billig, enkel å lære programmer som vil hjelpe barna animere sine tegninger. Fluxtime er et nettbasert verktøy som lar barna å lage og publisere animasjoner for web.

Guider

Med noen av disse delene av programvaren, det beste stedet å begynne er med noen enkle tutorials som vil få deg kjent med programvaren, konsepter og grensesnittene. Guider også gi deg tilfredsstillelse av å fullføre et prosjekt i løpet av kort tid. Etter noen tutorials er fullført, vil du føle deg komfortabel nok til å starte egne prosjekter.

klasser

Selv om det er fullt mulig for en datamaskin animator å være helt selvlært, de fleste gjør best med noen instruksjon. Dataanimasjon undervises jevnlig ved universiteter, lokale skoler, for-profit teknisk trening sentre, og gjennom online programmer. Før du signerer en sjekk, ta deg tid på å velge klasser, og prøve noen gratis tilbud som et nettsted eller institusjon kan tilby. Sjekk internett for å lese opp på andre brukeres erfaringer før forking over mye av skolepengene.

lære mer

Etter å mestre det grunnleggende, en god måte å fortsette å lære på er gjennom brukerfora. CGArena, for eksempel, har fora på en rekke fag og et bredt utvalg av programvare. Ved å utveksle informasjon med andre brukere, kan du finne løsninger til animasjon problemer, råd om hvordan du går frem med en idé eller et prosjekt, og advarsler om fallgruvene andre har oppdaget.