Datamaskin Power Connector Typer

Datamaskin Power Connector Typer


Ettersom det er et bredt utvalg av maskiner der ute, det er på sin side en rekke datakabler som leverer disse maskinene med makt. Disse strømkontakter i hovedsak skiller mellom merker og modeller av datamaskiner og hvilken del av maskinen de slår, alt fra strøm fra veggen til selve datamaskinen, eller strømkontakter i kroppen av datamaskinen.

Tre-spiss Kabler

Tredelt datastrømkablene er en av de vanligste typer makt tilkoblingskabler for datamaskiner, koble datamaskinen direkte til strømforsyningen kommer ut av en stikkontakt i veggen. Disse kablene kommer med en mannlig slutten, som kan plugges inn i stikkontakten, og ofte med en kvinnelig enden som plugges direkte inn i datamaskinen. Disse kvinnelige-ended strømkontakter vanligvis plugger inn i større biter av maskinvare, som en stasjonær harddisk tårn eller en skjerm. Disse kontaktene er også relativt kraftig og kommer ofte med et overspenningsvern som allerede er installert på dem, så hvis det er en bølge av strøm fra stikkontakten det er koblet til, er det mindre sjanse denne økningen vil yngel harddisken på datamaskinen .

Laptop Strømkontakter

De strømkontakter for bærbare datamaskiner varierer i design og søknad fra strømkablene for større, stasjonære datamaskiner. Dette skyldes først og fremst det faktum bærbare datamaskiner er ment å bli fraktet fra sted til sted, og deres strømkabler er ofte trukket ut og satt inn igjen på forskjellige steder. De er også relativt enkelt å koble til og fra. For eksempel er de nyere modellene av Apple laptop strømkabler holdes på plass av magneter, som tillater dem å bli plugget inn og komme unplugged veldig enkelt. Dette beskytter den bærbare datamaskinen på en måte, så hvis noen snubler i strømkontakten kabel, det bare kommer unplugged stedet for å dra maskinen ned og muligens bryte den.

Drive Strømkabler

Innenfor en datamaskin i seg selv, er det en rekke stasjoner som må leveres med kraft og har svært spesifikke kabelkontakter hektet inn i dem. Disse kontaktene kommer i to grunnleggende stiler. Den større størrelse kalles en Molex-kontakt. Det er i form av bokstaven D og brukes først og fremst i de fleste interne harddisker, CD / DVD-stasjoner, ZIP og andre flyttbare medier og eldre diskettstasjoner. Den mindre størrelse kontakten kalles en mini-plugg, og er fastkilt på en slik måte at den festes maskinvaren i datamaskinen mer effektivt. Disse typer strømkontakter brukes innenfor maskinvaren i nyere datamodeller.