Datamaskin til datamaskin VoIP

VoIP er et akronym for Voice over Internet Protocol, en teknologi som gjør det mulig å ringe og motta telefonsamtaler via en bredbåndstilkobling i stedet for en vanlig telefonlinje. Regelmessig analoge telefonlinjer fungerer ved å konvertere lydsignaler - med andre ord, lyden av den menneskelige stemme - i rekke elektroniske pulser. VoIP, på den annen side, virker ved å konvertere signalene til en rekke av binære tall (1- og 0) som overføres over Internett.

Utstyr

For å gjøre datamaskinen for data VoIP samtaler, trenger du en spesiell programvare, kjent som en "softphone", et lydkort, mikrofon og headset. Mange VoIP-leverandører tilbyr sine softphone gratis når du registrerer deg for deres tjeneste, og på samme måte tillate deg å gjøre en datamaskin til en VoIP-samtaler gratis til andre brukere av samme tjeneste. Dette betyr at du kan komme i gang med VoIP på liten eller ingen kostnader.

Sikkerhet

Datamaskin til datamaskin VoIP er programvarebasert og samtaler blir overført over Internett, så VoIP presenterer sikkerhetsrisikoer utover de som er forbundet med standard telefontjeneste. VoIP-tjenester er utsatt for virus, ormer og trojanske hester, denial of service angrep - der en samvittighetsløs bruker flom en webserver med falske forespørsler om informasjon, noe som gjør det utilgjengelig til legitime brukere - og uønsket (spam) talepostmeldinger. VoIP spam er betydelig mer påtrengende og vanskelig å forebygge enn e-post spam.

Internett-tilkobling

VoIP krever en bredbåndstilkobling - en høyhastighets tilkobling med en dataoverføringshastighet på minst 200.000 bits per sekund, ifølge Federal Communications Commission - men selv da, kan VoIP-tjenester bli degradert eller avbrutt i tider med peak Internett trafikk. Congestion på Internett kan redusere mengden av data som kan sendes eller mottas per sekund og føre til tap av enheter av data, eller "pakker, noe som kan føre til at lydsignalet blir hakkete.

Nødhjelp

Hvis du har tenkt å bruke datamaskin til datamaskin VoIP som et alternativ til vanlig telefon, er evnen til å foreta anrop til nødetatene svært viktig. I USA, fastsetter Federal Communications Commission at VoIP-leverandører må videre 911 samtaler, tilbakeringing tall og din fysiske plassering - som du trenger for å registrere med leverandøren på forhånd - til nødetatene. VoIP-leverandører er forpliktet til å gjøre oppdatering av lokaliseringsinformasjon så enkelt som mulig.