Datanettverk Metoder

Datanettverk Metoder


Datanettverk gi mucht av de viktige funksjonene forbundet med datamaskiner; Internett er et gigantisk nettverk av datamaskiner. Det finnes mange metoder for nettverksbygging datamaskiner, som alle har sine fordeler og ulemper i visse situasjoner. De fysiske arrangementer av datamaskiner er kjent som "topologier."

buss topologi

Datanettverk som er satt opp i en buss topologi er satt opp i en rett linje. Buss-type nettverk har to forskjellige ender; datamaskiner på et buss-nettverk er forbundet med hver sine nærmeste naboer. Buss er en billig topologi å sette opp og er enkel å installere; dessverre er det ikke en veldig feiltolerant nettverkstopologi, som det er avhengig av en enkelt kabel. Hvis denne kabelen går ned, så gjør hele nettverket.

stjerne~~POS=TRUNC Topologi

En stjerne nettverk fysisk ligner en stjerne; hver datamaskin er koblet til en sentral hub som ruter trafikken. Stjerne topoologies er mye mer utbredt enn bussen stil som de er mye mer feiltolerant - hvis en kabel går dårlig, går bare én datamaskin ned, i motsetning til i en buss oppsett. Stjerne nettverk er også lett skalerbar; legger en datamaskin til nettverket er så enkelt som å legge en kabel.

ring Topology

Som navnet antyder, er et nettverk som bruker en ringtopologi anordnet i en ring. En enkelt forbindelse forbinder hele nettverket, så ringtopologi er svært lik buss topologi. Det er ikke veldig feiltolerant, som en eneste dårlig ledning vil få ned hele nettverket. Det er heller ikke veldig skalerbar, siden du legger til en datamaskin innebærer å bryte ringen og få ned nettverket under installasjonen.

mesh Topology

Den mesh topologi krever de fysiske tilkoblinger av alle mulige nettverkstopologier. I et mesh-nettverk, er hver datamaskin som er koblet til alle de andre datamaskinene i nettverket, så i forhold til en buss-, ring- eller stjerne-type nettverk, er det overhead enorme. Den mesh topologi vanligvis brukes ikke for lokale nettverk (LAN); den brukes i en begrenset måte i Wide Area Networks for eksempel Internett. De ekstra fysiske tilkoblinger gjøre nettverket svært feiltolerant, siden hvis en tilkobling går ut, kan hver maskin bare bruke en annen.