De beste Ubuntu Scripts

De beste Ubuntu Scripts


Linux bruk i plass på skrivebordet har vokst betydelig, og det er en distribusjon (versjon) som har blitt langt overgår alle andre i form av adopsjon (per juni 2011): Ubuntu. Ubuntu er rost ikke bare for sin enkelhet, men også for sin makt, da det gir brukerne muligheten til å bruke avansert UNIX har å maksimere sin arbeidsflyt. En slik funksjon er shell scripting. Det er vanskelig å definitivt si hva de beste manus for Ubuntu er, men noen er vanligvis antatt å være mest allsidige og fordelaktig.

backup-skript

Tap av data tvinger brukerne til å kaste bort tid på å gjenskape sine gamle data i stedet for å trykke på fremover med sitt arbeid. En enkelt script kan skrives for Ubuntu å automatisere sikkerhetskopiering viktige data. De fleste versjoner av dette skriptet starte med backup_files = "noen filer" og deretter tenke ut noen navneordning for å organisere backup og skrive data til enten en annen partisjon på harddisken eller en annen stasjon. Avhengig av katalogene du prøver å sikkerhetskopiere, kan skriptet må kjøres med root privilegier bruker sudo.

Kildekontroll konfigurasjonsoppsettet Scripts

Kildekontroll er ikke bare for programmerere lenger. Mange folk fra andre yrker har funnet at bruk kildekontroll på sine filer tillater dem å holde detaljert versjon informasjon og bruke den som et annet våpen i krigen for å hindre tap av data. De fleste kilde styringssystemer har et skript som kan kjøres for å sette opp systemet, for eksempel for Git, er git-sh-setup manuset. Selv om det er mulig å sette opp kildekontroll uten å bruke et oppsett script, er det ikke anbefalt, siden det er lett å gjøre en feil.

Datakompresjon Scripts

Til tross for den imponerende størrelsen på våre moderne harddisker, kan plassen fortsatt være et problem for mange brukere, spesielt de som er interessert i digitale medier. Du kan skrive et skript for å spare plass på systemet. En måte å gjøre dette på er å skrive et skript som sikrer at hver fil er komprimert i mest mulig effektiv måte; det er mange måter å gjøre dette.

Server Analysis Scripts

Avanserte brukere som bruker Ubuntu som en webserver kan være lurt å bruke et skript for å utføre komplekse statistiske analyser på deres server. Det er en enorm mengde data som kan analyseres ved hjelp av et skript og gjennomføring vil variere sterkt avhengig av hvilke data du viser.