De juridiske spørsmål med Domain Names

De juridiske spørsmål med Domain Names


Å ha en stor domenenavn kan være en verdifull handelsvare. I 2008 solgte domenet pizza.com for $ 2.6 millioner og året før det business.com solgt for $ 350 millioner kroner. Det er mye penger i domenet virksomhet slik at noen ganger folk er villige til å gå linjen mellom lovlig og ulovlig.

Cyber ​​Husokkupasjon

Når noen registrerer et domene med varemerke setninger de ikke eier i ond tro eller å gjøre en fortjeneste, det kalles cyber-husokkupasjon. Når noen som eier varemerket ser de har vært cyber-okkuperte, kan han sende inn en tvist med ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, som overvåker domenenavn. Domstolene kan også håndtere domenetvister, men på grunn av den internasjonale karakter av Internett jurisdiksjon er ikke klart. Noen ganger er det uklart om domenet ble registrert i god tro i tilfelle av en mann ved navn Uzi Nissan, som eier en datamaskin selskap, kontra Nissan Motor Company, som kjempet om nissan.com. Som i 2010, Mr. Uzi Nissan fortsatt eier domenet, men de har kjempet siden 1999. Kjente skuespillere vil også kjempe over domener som har sitt navn, som sangeren Madonna gjorde over madonna.com i 2000 da det ble et pornografisk nettsted.

Typo-Husokkupasjon

Typo-husokkupasjon er når noen registrerer et domene for det formål å få besøkende som skriver feil en nettside navn. Ved hjelp av den originale domenenavnet microsoft.com som et eksempel, kan en skrivefeil husokkupant registrere wwwmicrosoft.com som ett ord for å få besøkende som glemmer å skrive inn et punktum mellom www og microsoft. Den husokkupant kan deretter plassere annonser på siden for profitt eller lage en falsk side replikere den opprinnelige i den hensikt å identitetstyveri i form av logikk og andre personlige data. I 2008 saksøkte Microsoft et firma som heter Domain Investeringer for skrivefeil-huk på domenene zunedrivers.com, windoesmobile.com, microsoft-games.com og wwwhotmajl.com.

Front Running

Domene foran løping er når en domeneregistrator midlertidig eller permanent registrerer et domene som noen nylig søkte å registrere når du bruker deres hjemmeside. Selv om denne praksisen kan være lovlig, det er mislikt av de registrerer domener. En populær domene registrar, Network Solutions, ble anklaget for dette i 2008. Når brukere søkte etter en potensiell domene på sine nettsider, Network Solutions registrerte domenet for fire dager med en melding i whois data som sier de kan registrere det på Network Solutions hjemmeside . Dette tvang brukere til å registrere domenet med dem i stedet for deres normale registrar eller risikere registreringen av domenet av noen andre. Noen mindre domene tilgjengelighet nettsteder kan regelrett registrere seg permanent for domenet de ser deg etter, så søk for domenet ditt hvor du ønsker å registrere og kjøpe den med en gang så foran løpere vil ikke ha tid til å se om det er en god idé.