De Tegn på en dårlig CMOS Battery

De Tegn på en dårlig CMOS Battery


En Complementary Metal Oxide Semiconductor (CMOS) batteri bruker både negative og positive negativ polaritet kretser for å fungere. Ifølge webopedia, betyr dette at batteriet brikken er mindre enn vanlige pommes frites, noe som gjør dem nyttige for små og bærbare enheter. Bærbare datamaskiner og personlige datamaskiner bruker en CMOS-batteriet for visse minnefunksjoner, inkludert dato og klokkeslett. Hvis datamaskinen ikke fungerer som den skal, kan du faktisk ikke har et problem med datamaskinen. Sjekk disse symptomene først å avgjøre hvorvidt det er CMOS-batteriet.

Slå på / av

Et tegn på et batteri problem CMOS er at du ikke kan få datamaskinen til å starte opp. Det bare ikke vil slå seg på. Eller holder det avsluttes uten at du gjør noe. Kjør en virus scan før du endrer ut CMOS-batteriet. Dette er også et problem at du ofte oppleve hvis datamaskinen er infisert med et virus. Hvis virus scan ikke oppdager noe, prøv å starte et program. Et annet tegn på at CMOS-batteriet svikter, er at du ikke kan starte noen problemer. Hvis du har begge disse problemene, og deretter prøve å endre ut batteriet. Alltid kjøpe rett CMOS-batteriet for datamaskinen. Vanligvis bruker hvert selskap en bestemt type eller merke for sine datamaskiner. Som i 2010, CMOS-batterier koste mellom $ 5 og $ 20.

Driver / Time Issues

Ifølge Computer for treg, den mest åpenbare tegn på at du har et problem, er at din dato eller klokkeslett er konstant feil. Siden CMOS-batteri leverer strøm til denne minne, er det vanligvis det første problemet å oppstå. Et annet tegn er at du holder mangler drivere for enkelte systemkomponenter, inkludert skriveren. For eksempel, har du sannsynligvis en CMOS problem hvis skriveren er tydelig installert på maskinen din, men du fortsetter å få en "kan ikke finne skriveren" feil. Musen kan ikke fungere ordentlig, heller. Du kan også motta en advarsel som sier at datamaskinen ikke starter som den skal fordi enkelte systeminnstillinger ble endret.

andre tegn

En konstant pipelyd er et annet tegn på at CMOS batteriet er døende. Den endelige tegn på at CMOS batteriet går tomt er at du får en feilmelding. De tre hovedtyper av feilmeldinger er: CMOS Checksum Error, CMOS Les Feil og CMOS batterifeil. Hvis du mottar denne feilen, kan du bare la datamaskinen på i 24 timer for å se om det lades batteriet. Hvis du fortsatt har problemer etter dette tidsrommet, bør du endre CMOS-batteriet.