Definer Analog VGA-skjerm

Definer Analog VGA-skjerm


En skjerm er en skjerm enhet for datamaskinen. Det kan ha kontakter for både digitale og analoge formater, en type som er VGA, som står for "Video Graphics Adapter."

Analog Monitor Shape

De fleste analoge skjermer er CRT (katodestrålerør), men du kan finne noen flatskjerm-varianter som bare aksepterer analoge kontakter. CRT er boxy, tunge skjermer som har vært mest erstattet av LCD-skjermer.

Cathode Ray Tube

CRT-skjerm skjermen inneholder et lag med "fosfor" som lyser opp på en bestemt måte når elektronet banen er bøyd av magneter inne i skjermen. Fosfor kan produsere forskjellige farger og lysstyrkenivåer.

kabel~~POS=TRUNC

De fleste av disse CRT bruke analoge kontakter, og VGA er den mest populære typen. Blå er industristandarden for PC VGA-kontakter, men Mac VGA-kontakter er vanligvis hvite.

Terminologi

"VGA", "RGB" og "D-SUB" kan brukes om hverandre når man diskuterer denne teknologien. RGB står for "Rød Grønn Blå," primærfargene dataverdenen.

Sammenlignet med Digital

Det digitale formatet bruker ikke RGB informasjon. I stedet bruker det enere og nuller. Viewsonic gjort noen digitale CRTer i 1999, men nesten alle CRT-skjermer kan bare bruke VGA.