Definisjon av en m4v

Den m4v filformat er en container format utviklet av Apple Inc. m4v brukes som en video container format og er assosiert primært med Apples iTunes. I likhet med MP4-format, har m4v noen viktige forskjeller, inkludert kopibeskyttelsen Digital Rights Management. Selv M4Vs er vanligvis spilt med iTunes, kan enkelte filer fortsatt bli brukt av andre spillere.

m4v

Den m4v format er en container fil som bruker MPEG-4 AVC video komprimering. I likhet med MP4, kan m4v format håndtere flere lyd- og videostrømmer. Den kan også inneholde tilleggsinformasjon, inkludert undertittel bekker, bilder og brukerinteraktive segmenter, for eksempel DVD-menyer.

Digital Rights Management

M4v filer har ofte DRM-beskyttelse, spesielt når filen har blitt kjøpt og lastet ned fra iTunes Store. Beskyttede M4Vs fra iTunes er kodet med Apples Fairplay DRM-beskyttelse, og vil ikke spille på en datamaskin som ikke er autorisert av iTunes og knyttet til en iTunes-konto.

Bruker

Som en video container format, kan m4v brukes til å vise videoer av noe slag. Filmer, TV-programmer og musikkvideoer kan kodes inn m4v for visning. Apples iTunes gjør bruk av formatet for å levere alle sine videoinnhold til brukere, ofte med DRM-beskyttelse. Ubeskyttet filer kan brukes med en rekke spillerprogrammer. Ubeskyttet m4v filer kan kjøres på spillere som normalt ikke støtter dem ved å endre filtypen til MP4.

kompatible programmer

M4v støttes av Apples iTunes og QuickTime Player, Microsofts Windows Media Player og Media Player Classic, RealNetwork er Realplayer, Nullsoft er Winamp Media Player 5.6 og oppover, og Corel er Videostudio Pro X4. Det er også støttet av VideoLAN er VLC media player, Adobe Flash CS5 og PCF er Miro. Mac-brukere kan også bruke Elmedia spiller Eltima er å kjøre m4v. Ubeskyttet M4Vs konvertert til MP4 kjøre med en spiller eller en enhet som støtter MP4 videofiler.