Definisjon av Hard Drive partisjon

Partisjonere en harddisk er praksisen med å dele en stor stasjon i flere seksjoner, slik at hver til å fungere som om det var en egen stasjon. Dette kan gi deg fordelene med en multippel harddisk oppsett uten å kreve kjøp og installasjon av ekstra maskinvare. Du kan partisjonere en stasjon for en rekke ulike årsaker, for eksempel ønsket om å installere flere operativsystemer eller separat system og datamappe for programvareadministrasjon.

skillevegger

I Windows er det to måter å partisjonere en harddisk. Når du installerer Windows på en stasjon, har du muligheten til å formatere harddisken først. I løpet av denne prosessen, kan du endre partisjonen strukturen på stasjonen. I tillegg kan du endre partisjonen strukturen på et ikke-system kjøre gjennom Computer Management alternativ i Administrative verktøy. Ved å klikke "Disk Management" vil få opp en grafisk representasjon av stasjonene i systemet ditt, og du kan gjøre endringer derfra. Det er viktig å merke seg at å endre partisjonen strukturen på en stasjon kan ødelegge alle data tilstede, så sikkerhetskopiere filene dine før du fortsetter.

partisjonstyper

Det finnes to hovedtyper av partisjon, primær og utvidet. Mange operativsystemer krever en primærpartisjon for installasjon. Utvidede partisjoner tillate etablering av flere logiske stasjoner, hver fungerer som et eget stykke maskinvare. For eksempel kan en one-terabyte stasjon inneholder en 500-gigabyte primær partisjon, og en 500-gigabyte primær partisjon som inneholder fem lag 100 gigabyte logiske stasjoner. I tillegg til primær- og utvidede partisjoner, enkelte operativsystemer lage sine egne spesial partisjoner på harddisker under installasjonsprosessen.

Fordeler

Partisjonering en stasjon gir noen viktige fordeler. En vanlig bruk av stasjonen partisjonering er å skille systemfiler fra brukerfiler, slik at en rask format og re-installasjon av operativsystemet uten behov for å sikkerhetskopiere innholdet på en stor harddisk. Installere mange programmer på en stor harddisk kan føre til filer spredt over et stort område, mens separate partisjoner å holde tilknyttede filer tett sammen romlig. Flere partisjoner kan også isolere feil i filsystem, beskytte filer på upåvirket partisjoner fra tap av data.

ulemper

Det er noen negative til flere partisjoner, imidlertid. Partisjonere en kjøretur tar opp noen av den tilgjengelige plassen, så i en stasjon med to like partisjoner, vil hver utgjør litt mindre enn halvparten av tidligere tilgjengelige plassen. Flytte filer mellom to partisjoner på samme stasjon er ofte langsommere enn å kopiere mellom fysiske harddisker, på grunn av lederne måtte reise frem og tilbake inne i en enkelt enhet. I tillegg, hvis en harddisk svikter på grunn av maskinvareproblemer og ikke programvare korrupsjon, kan du miste innholdet i flere logiske stasjoner samtidig.