Definisjon av RTP-protokollen

Definisjon av RTP-protokollen


Hvis du chatte med webkamera eller mikrofonen, har du sannsynligvis brukt RTP-protokollen på ett eller annet punkt. RTP ble et forslag til standardisering av streaming audio og video-sendinger over Internett, noe som gjør det til en mer sentralisert aspekt av kommunikasjon over hele verden. Mange kjente direktemeldingsprogrammer som Yahoo! Messenger og MSN messenger bruker denne protokollen for å overføre bilder og lyd over store avstander.

Definisjon

Real-Time Transport Protocol (RTP) angir standarder som medier som lyd og video stream over Internett gjennom en rekke programmer og andre medier som for eksempel nettsteder. Denne standarden etablert ensartethet mellom ulike klient-server-interaksjoner i ulike kommunikasjonsprogrammer som bruker Internett som medium.

Historie

RTP ble lansert og ble raskt populær i 2003 som en pakke overføring protokoll for sanntidsapplikasjoner som overføres streaming data mellom to klienter. Kort tid etter utgivelsen, direktemeldingsprogrammer begynte å tilpasse denne protokollen for å integrere tale og video chatting evner. Dette effektivt brakt folk tettere sammen, noe som gjør dem i stand til å se hverandre selv gjennom store avstander.

fordeler

Bygget på UDP protokollen, RTP ikke akkurat garantere at noen bestemt pakken ankommer til sin destinasjon. På denne måten, men holder streaming media synkronisert, noe som betyr at du bare vil se bilder av video som kommer til deg leve, som et eksempel. RTCP, kontrolleren versjonen av RTP, kommer hånd i hånd med protokollen til å kontrollere pakken flyt og sørge for at en datamaskin ikke er maxed ut sin kapasitet ved overføring av bilder eller lyd.

Egenskaper

RTP-protokollen tillater klienter og servere til å bruke mange forskjellige streaming formater som passer deres behov uten å måtte revidere protokollen. RTP har to hovedkomponenter: dataoverføringsprotokoll og styreprotokoll, som opprett streaming data synkronisert. Hvis en datamaskin savner en pakke, den venter bare for den neste som kommer uten å kaste bort båndbredde.

ulemper

Siden RTP bruker en annen protokoll, blir det vanskelig å si hva som gikk galt når noe gjør. For å legge til denne vanskeligheten, protokollen det er bygget på krever ingen sammenheng, og gir deg ingen indikasjon på hvorvidt pakken du sendte nådd sin destinasjon eller ikke. Mellom to klienter, blir det vanskelig å finne ut hva som skjedde underveis.