Definisjon av Virtual Computer Ports

Definisjon av Virtual Computer Ports


Mange datamaskiner har en fysisk nettverksport der kabelen brukes til å koble til nettverket er plugget i. Siden det er vanligvis flere forskjellige nettverk applikasjoner og tjenester som kjører på en datamaskin, har dette enkelt fysisk port som skal deles. Dette oppnås gjennom bruk av virtuelle porter, ofte referert til som "sockets".

fordeler

Nesten hver dataprogram som har tilgang til Internett kommuniserer på en kjent virtuell portnummer. Dette gjør at datamaskinen kan kjøre en e-postklient, nettleser, FTP klient og nettverksspill alle samtidig uten hvert program å måtte behandle hverandres meldinger. Uten bruk av virtuelle porter, ville administrasjon av innkommende nettverkstrafikk være meget vanskelig for applikasjoner.

betraktninger

Noen nettverksprogrammer lar deg endre portnummeret som programmet snakker og lytter på. Du bør bare utføre denne endringen når du blir bedt om å gjøre det av en nettverksadministrator eller når programdokumentasjonen tydelig forteller deg. Konfigurering av et program for å bruke feil portnummer vil gjøre det umulig for det programmet for å snakke med andre datamaskiner på nettverket.

Størrelse

Det er tusenvis av virtuelle nettverksporter tilgjengelig for bruk av programmer på datamaskinen. The Internet Assigned Numbers Authority vedlikeholder en liste over de mest kjente virtuelle porttildelinger. Utviklere av nettverksapplikasjoner oppfordres (men ikke nødvendig) å utforme sine programmer for å bruke de riktige portene som er definert på listen.