Definisjonen av en VGA-kabel

En Video Graphics Array-kabel (VGA) er den eldste typen standard datamaskin kabeltilkobling som de fleste PC-er i overensstemmelse med. Det er en analog videokontakt som overfører komponentvideosignaler, som inkluderer rød, grønn, blå, horisontal sync og vertikal sync, og det brukes primært med dataskjermer. Det kalles også et RGB, D-sub 15, mini sub D15 eller mini D15 kabel.

Identifikasjon

En VGA-kabel har en stor rektangulær kontakt i hver ende. Kontakten har en trapes-formet plugg med 15 små pinner inni den og en vri-stil skrue i hver ende.

Funksjon

VGA kablene brukes nesten utelukkende for å koble PC-maskiner for å videoskjermer.

typer

Noen kabler har en mindre versjon av kontakten for enheter som bærbare datamaskiner som ikke har plass til en full-size-port.

Fun Fact

De fleste LCD HD TV-apparater har en VGA-kontakt port installert, tillater en å koble til en datamaskin og bruke TVen som en skjerm.

Advarsel

VGA kabler har noen problemer med Microsoft Windows-systemer XP og senere fordi disse systemene kan ikke deaktivere plug and play monitor deteksjon. Det kan føre til problemer med skiftende programmer og uleselige skjermer på dataspill.