Definisjonen av Microsoft Powershell

Utviklere og systemadministratorer foretrekker enkle å bruke systemer som gjør at du kan få tilgang til filer. Eldre datasystemer typisk avhengige av DOS og var både tidkrevende og vanskelig å lære på grunn av den kompliserte natur av DOS skript. Microsoft laget Powershell for å forenkle automatisering og styring av filsystemer på din datamaskin. Powershell integreres med .NET-miljø, og kan også bli en del av andre programmer på datamaskinen.

Hva er Powershell?

Powershell er et språk som brukes for programmering kompatibel med Windows-plattformen. Spesielt støtter Powershell Windows 7, er XP, Vista og Windows Server 2003 og 2008. Powershell en gratis nedlasting for Windows XP, Vista og Windows Server 2003 og en betalt oppgradering for Windows 7 og Windows Server 2008. Powershell er et objektorientert språk som bruker en interaktiv kommandolinje skall. The Powershell språk støtter vanlig programmering, men det er mindre komplisert enn andre skriptspråk. For eksempel bruker Powershell færre linjer med kode for operasjoner enn andre skriptspråk.

Miljø og Bruk

.NET Miljø tillater administratorer å få tilgang til operativsystemet aktiviteter. Powershell bruker .NET-miljø, slik at skriptet kan få tilgang til klassebiblioteker i .NET rammeverket som Windows Management Instrumentation og Component Object Models. De Powershell script fungerer som en Windows Active Directory, nettverk skjerm, dokument manager, file prosessor og arbeider også med XML og ulike typer servere. Powershell kan også utføre bakgrunnsjobber, transaksjoner og script debugging funksjoner. Videre kan Powershell utføre feltritt som gjør at vertene å motta varsler om endringer i en styrt område.

automatisere oppgaver

En av de primære funksjonene til Powershell er å automatisere systemoppgaver ved å utarbeide metoder for å administrere og implementere felles prosesser. Power oppnår dette automatisering ved hjelp av et forenklet språk. Powershell har mer enn 130 standard kommandolinje-verktøy for å utføre forskjellige funksjoner. Powershell kan du også automatisere oppgaver med commandletene, scripts og kjørbare.

commandletene

En commandlet er en enkelt funksjon kommandolinjeverktøy som er en del av skallet. Du kan lage dine egne commandletene og bruke hver for seg. Powershell kan du også bruke disse ulike kommandoer i kombinasjon for å løse komplekse utfordringer. Windows Powershell-kjerne beskriver funksjoner og leverandører som er installert i din bestemt system. Denne kjernen inneholder generell informasjon om hvordan du kommer i gang med Powershell, og inneholder også ulike brukerveiledninger.