Deler bygge min egen datamaskin

Deler bygge min egen datamaskin


Alt som kreves for en datamaskin til funksjon er tilstedeværelsen av hovedkortet, skjermkort og hukommelse. Selvfølgelig, de fleste datamaskiner leveres med så mye mer. De mange deler forbundet med datamaskiner kan overvelde nybegynner som ønsker å bygge sin egen personlige datamaskin; Men å forstå de grunnleggende komponentene som går inn i et datasystem bidrar til å effektivisere prosessen. De som bygger sin egen datamaskin blitt mye mer dyktig på feilsøking datafeil.

Sak og strømforsyning

Saken huser alle komponenter i datamaskinen og selges med en strømforsyning. Hovedkortet formfaktor vil diktere størrelse og type tilfelle behov. Når du velger en sak, bestemme hvor mange stasjoner er nødvendig, og om et tårn eller bordmodell ville nok. Strømforsyninger som følger med saken drakten normal dag-til-dag bruk av datamaskinen. For mer intensive programmer som spill, investere i en mer stabil, Energy Star-kompatibel strømforsyning, slik som de som produseres av Antec.

hovedkort

Hovedkortet, som er den største kretskortet i datamaskinen, tjener som ryggraden og kjernen i hele systemet. Den styrer alle enheter og prosessoren. Hovedkort har tilkobling spor for skjermkort, lydkort, nettverkskort, harddisker og CPU. Hovedkort er produsert i en rekke formfaktorer, de vanligste er ATX, ITX, NLX og WTX. Formfaktoren avgjør hva slags prosessorer, enhetskort og stasjoner får plass på brettet.

prosessor

Den sentrale processing unit fungerer som motoren og hjernen i datamaskinen. CPU oppnår det meste av databehandlingen. Intel og AMD produserer de fleste CPUer som brukes i datamaskiner i dag. Centrino, Pentium Core 2 Duo og Pentium Core 2 Quad er eksempler på prosessorer på markedet.

RAM eller Memory

RAM, bedre kjent som dataminne, fungerer som midlertidig lagring for databehandling prosesser. Det er stedet som holder instruksjoner mens CPU behandler dem. Midlertidig lagring forsvinner når datamaskinen er slått av. RAM leveres i en rekke forskjellige typer og størrelser, avhengig av hvilken type hovedkort anvendes. DIMM, DDR, DDR2, DDR3 og RDRAM er eksempler på RAM typer tilgjengelig på markedet.

Enhets kort og periferiutstyr

Enhets kortene består av eksterne enheter, som kan inkludere skjermkortet, lydkort, nettverkskort og modem kort. Disse kretskort plugge inn hovedkort slots og gi grensesnittet ved å koble input / output, eller I / O-enheter. Noen enheter er direkte innebygd i hovedkortet; andre må kjøpes separat. Spillere, for eksempel kan velge å installere kraftigere grafikk akseleratorer eller lydenheter som bedre støtter sine søknader. Hvis brukerne ønsker trådløst nettverk, kan en separat adapter være nødvendig.

Harddisk

Harddisker gi høy lagringskapasitet for datamaskinen. Det er her operativsystemet, programmer og filer er lagret i en datamaskin. Harddisker kommer i en rekke typer, inkludert serie-ATA, brannmur eller parallell-ATA.

Flyttbare diskstasjoner

Utskiftbare medier inkluderer diskettstasjoner, Zip-stasjoner og optiske medier. Optiske medier opererer med forskjellige hastigheter. Prøver av optiske medier inkluderer kompakt disker, DVD-stasjoner, kombinert CD / DVD-skrivbare stasjoner og Blu-ray DVD-stasjoner. De fleste datamaskiner vil kreve en DVD-RAM (read-only memory) stasjonen.

programvare

For å bruke en datamaskin i dag-til-dag funksjoner, må datamaskinen kommer med et operativsystem og riktig programvare for å utføre disse funksjonene. Produktivitet programvare, for eksempel Microsoft Word eller Microsoft Excel, typiske for de programmene de fleste brukere vil trenge. Enhetsdrivere som må installeres riktig eller eksterne enheter for å jobbe, er programvare som forteller operativsystemet hvordan du bruker enheten.

Input / Output enheter

Mus, tastatur og SD-kort er brukt til å mate informasjon i en datamaskin. Skjermen og flyttbare medier er eksempler på utenheter. En mus, tastatur og skjerm for å bruke datamaskinen.