Dell Inspiron laptop-batteri vil ikke lade

Dell Inspiron laptop-batteri vil ikke lade


En bærbar datamaskin bruker et batteri for strøm når den ikke er koblet til et strømuttak. Dell Inspiron bærbare bruke oppladbare litium ion-batterier. Batteriet har en levetid på 12 til 24 måneder, avhengig av flere faktorer, som for eksempel omsorg og batteribruk. Hvis batteriet ikke holder en kostnad, kan den bli skadet eller død, og må byttes ut. Før du skifter batteri, bør du feilsøke det, bare for å være sikker.

Bruksanvisning

1 Forsøk på å lade batteriet helt opp. Koble strømforsyningen til den bærbare datamaskinen og la batteriet lades opp over natten.

2 Snu Dell Insprion laptop av. Koble den bærbare datamaskinen fra strømadapteren.

3 Vend den bærbare opp ned slik at batteriet er synlig. Batteriet er plassert på undersiden av den bærbare datamaskinen.

4 Skyv batteriet låsebryteren og hold den på plass. Løft batteriet opp for fjerning. En gang fjernet, løsner batterilåsebryteren.

5 Undersøke batteriet. Se etter tegn på skader på batteriet. Hvis du oppdager skader, må batteriet skiftes.

6 Rengjør batterikontaktene. Dypp en bomullsdott i teknisk sprit og rengjør batterikontaktene og kontaktene inne i batteribrønnen for å fjerne støv.

7 Kontroller batterilading. Trykk på "Status" knappen på baksiden av batteriet. Den har fem lamper som vil vise hvordan ladet batteriet er. Fem tente lys indikerer at ladingen, en tent lys indikerer en lav kostnad og ingen tente lys indikerer at batteriet har uten kostnad. Hvis batteriet har uten kostnad, er det dødt og må byttes ut. Hvis batteriet indikerer det er delvis eller fullt oppladet, fortsette feilsøkingen.

8 Rekalibrere batteriet. Sett batteriet tilbake i den bærbare datamaskinen. Det vil bare komme på plass. Slå på datamaskinen og gjør at datamaskinen kan kjøre på batteristrøm til batteriet dør. Når batteriet dør, koble strømadapteren til maskinen og la batteriet lades helt opp igjen. Ta ut batteriet og sjekke batterilading. Hvis det fortsatt ikke har fulladet, trenger du et nytt batteri.

Hint

  • Hvis batteriet fremdeles lades ikke, kan du prøve å oppdatere BIOS. BIOS er bare anbefalt for visse systemer og innebærer laste ned og kjøre informasjon på datamaskinen din. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, søke hjelp fra en profesjonell eller følg trinnene fra Dell (se Ressurser).