Den beste måten å selge produkter online

Den beste måten å selge produkter online


Forbrukerne gang motvillige til å stole på nettbutikker nå omfavne sikkerheten by av anerkjente nettbutikker. Internett forskning fast Comscore rapporterte online forbruk for 2009 høytiden var $ 29.1 milliarder. Å få din del av en ganske stor kake krever en forståelse av hvordan folk bruker Internett til å handle og hva som driver deres online kjøpsbeslutninger. Bygge en vellykket online shopping opplevelse krever en kommando av påviste markedsføring prinsipper og aktuelle web design trender. Bevæpnet med denne informasjonen, kan du slå på salg av elektroniske produkter til en full-time karriere.

Bruksanvisning

1 Bygg en produktkatalog med sider som har bare noen få produkter og fremtredende navigasjonsmenyer. Plasser menyer på toppen eller venstre marg på siden. Menyelementer bør inneholde lenker til andre produktkategorier og informasjonssider.

2 Feature sikker kryptering slik at kundene vet at deres informasjon vil bli ivaretatt.

3 Annonser hjelp ledende søkemotorer. Når en Internett-bruker skriver inn et søkeord i en søkemotor som samsvarer med et produkt du selger, bør en annonse på nettstedet ditt vises som dirigerer ham til det produktet.

4 Tilby sanne gode kjøp. Gjør dype rabatter på noen få elementer online bargain hunters vil strømme til og dele med andre. Vurdere å selge disse produktene ved eller under kostpris i begrensede mengder. Etter disse produktene selge seg ut, kan de som har gått glipp av tilbudet fortsatt bla nettbutikk for andre ting av interesse.

5 Forskning konkurrentene dine ved å søke etter andre nettsteder som selger de samme produktene du gjøre. Inkluder teksten på hjemmesiden til nettstedet ditt som artikulerer at kundene vil være bedre tjent handle fra nettbutikken. Hvis du ikke har de laveste prisene, fremme en mer sjenerøs returrett, lavere fraktkostnader eller noen fordel kunder kan dra nytte av når de sammenligner butikken med en konkurrent.

6 Bygge merkevare lojalitet ved å tilby kuponger mot fremtidige kjøp. Roter spesialiteter tilbys på kundens neste kjøp så han har en grunn til å komme tilbake. Inkluder gratis frakt eller volumrabatter på store bestillinger.

7 Skriv en blogg som inneholder informative artikler om dine produkter. Ofte oppdatere bloggen din med informasjon om nye produkter. Hvis det er aktuelt, laste opp opplæringsvideoer som viser kundene hvordan du bruker varene du selger. Kundene vil ta kjøpsbeslutninger basert på deres oppfatning selgeren er svært mye kunnskap om produktene.

8 Plasser bannerannonser for din nettbutikk på andre nettsteder. Velg nettsteder med innhold som utfyller, ikke direkte konkurrerer med nettbutikken. Bruk sosiale nettverk nettsteder som utløser bannerannonser basert på profilene til nettstedet brukerne.